Max Verstappen hermostui Red Bullin “käskystä” – teki pakotettuna kohtalokkaan herrasmieseleen

F1:ssä kauden avauskisa ratkesi vasta aivan loppuhetkillä, kun Mercedeksen Lewis Hamilton ja Red Bullin Max Verstappen kävivät erittäin kiivaan väännön. Takamatkalta Hamiltonin tavoittanut Verstappen pääsi jopa hetkellisesti ohi. Piakkoin Verstappen kuitenkin pakotettiin antamaan sijoitus takaisin, sääntörikkeen uhalla. Verstappen ei allekirjoittanut päätöstä.

Tapauksen juuret olivat kierroksessa 53. Tilanteessa Verstappen haki ohitusta Hamiltonista mutkassa neljä. Ulkokautta tullut ohitusliike vei Verstappenin rataviivojen ulkopuolelle.

Piakkoin Red Bull viestitti Verstappenille, että tämän pitää päästää Hamilton ohitseen.

– Miksi ette vain antaneet minun mennä? Olisin voinut helposti repiä viiden sekunnin eron. Olisin ollut täysin valmis häviämään voiton noin kuin tällä tavalla, Verstappen murisi Red Bullille talliradiossa.

Verstappen viittasi viidellä sekunnilla aikarangaistukseen, jonka hän olisi todennäköisesti saanut rataviivojen ulkopuolelta tehdystä ohituksesta.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kuitenkin vetosi siihen, että talli välitti vain käskyn kisan johdolta.

Verstappen päästi Hamiltonin edelleen radan keskivaiheen pitkällä suoralla. Tilanteessa Verstappen vetäytyi radan "likaiselle puolelle", minkä yhteydessä hän keräsi roskia renkaisiinsa. Tämän jälkeen Verstappen ei enää kunnolla pystynyt tavoittelemaan ohitusta Hamiltonista.

Kisan jälkeen Verstappen jatkoi "herrasmieseleen" käsittelyä. Hän oli yhä sitä mieltä, että hän olisi pitänyt mieluimmin kärkisijan itsellään ja ottanut rangaistuksen vastaan.

– Ajan paljon mieluimmin maaliin ykkösenä rangaistuksen kanssa kuin niin, että olen toinen juuri tällä tavalla, kuten nyt kävi. Jokainen ei tietenkään ajattele tai toimi samalla tavalla, Verstappen totesi Ziggo Sportille.

Verstappen jäi lopulta 0,7 sekunnin päähän kisan voittaneesta Hamiltonista. Ennen sunnuntain osakilpailua Verstappen oli hallinnut Bahrainin viikonloppua lähes suvereenilla tavalla. Hän tykitti nopeimmat ajat niin jokaisissa vapaissa harjoituksissa kuin lauantain aika-ajon loppuhuipennuksessa.

Lue myös:

    Uusimmat