Valtteri Bottas vihjaa: talvitauolta ei palaa "2.0", vaan tuleva maailmanmestari? – "Etsin kaikki keinot"

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas ajaa omien sanojensa mukaan uransa parasta kautta. Tämä ei kuitenkaan pääty mestaruuteen, todennäköisesti, sillä tallikaveri Lewis Hamilton on sangen pitkällä etumatkalla. Mutta. Bottas on myös ensi kaudella tallissa, joka taistelee mestaruuksista.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Joulukuussa, Abu Dhabissa, Bottas saa täyteen kolme vuotta Mercedeksellä.

– Tämä on ollut paras kausi – tähän mennessä – tasollisesti. Ainahan sitä tietenkin tavoittelee sitä, että haluaa olla paremmalla tasolla. Olen mennyt eteenpäin niin aika-ajo- kuin kisasuorituksissa. Olen pystynyt parantamaan omia heikkouksiani, minkä myötä olen saanut tasaisemmin parempia suorituksia, Bottas miettii C Moren haastattelussa.

Bottas katkaisi pitkäksi venyneen voitottoman putken, kun hän ajoi Japanin GP:ssä ykköseksi. Suomalaiskuskin mukaan Suzukasta napattu voitto kertoi hyvää kokonaiskuvaa katsellessa.

– Meillä oli viime vuonna todella vaikeaa siellä. Nyt tilanne oli aivan päinvastainen. Vauhti oli hyvää ja pystyin ottamaan oppia viime vuodesta. Se tuntuu aina hyvältä, kun kehitystä tulee. Joka vuosi olen mennyt parempaan suuntaan. Siihen samaan tähdätään ensi vuonnakin, Bottas tuumaa, hymyn leventyessä.

”Käännän kaikki kivet”

Yksi alkukauden isoin puheenaihe liittyi niin sanottuun Bottas 2.0-versioon. Mercedeksen suomalaiskuski palasi kirosanojen saattelemana F1-radoille, kun hän ajoi ylivoimaisella tavalla Australian GP:n voittoon.

Tapetille nousi talvi, jolloin Bottas nollasi viime kauden pettymyksiä. Hänestä julkaistiin videoita klassisten suomalaisteemojen kera. Puuroa ja sisua.

Piakkoin eteen tulee taas samainen nollaushetki. Siihen liittyen Bottas on veikeänä.

– Enköhän mä jotain keksi tuossa talvella, suomalaiskuski hymyilee viekkaasti.

– Näen, että oma kehityskäyrä on ollut koko ajan nousussa. Pitää vain jatkaa sitä samaa työtä, mitä on tehnyt tähänkin asti tallin kanssa. Pitää vain löytää uusia tapoja ja uusia asioita, oppia jokaisesta virheestä ja kasvaa sitä kautta paremmaksi kuljettajaksi.

Bottas tietää ensi kauden panokset. Mercedeksellä on ollut F1-sarjan paras auto jo tovin ajan. Ilman isoja yllätyksiä sama teema jatkuu myös ensi kaudella, sillä F1-sarjan säännöt eivät mene vielä tässä vaiheessa uusiksi. Isoimmat muutokset tulevat vasta kaudelle 2021.

Tämä tietää sitä, että maailmanmestaruus on jälleen realistinen tavoite. Sen suhteen Bottas uhkuu päättäväisyyttä.

– On ihan varmaa, että etsin kaiken, mikä on löydettävissä. En jätä yhtään kiveä kääntämättä, Bottas vannoo.

– Yritän saada itseni sellaiseen vireeseen, että olen sillä omalla, parhaalla tasolla, jokaisena viikonloppuna. Etsin kaikki keinot sille, että pystyn menemään eteenpäin, Mercedes-kuski jatkaa päättäväisellä linjalla. 

Lue myös:

    Uusimmat