Mainos

"Välttele vaimoasi, jos hän ei ole samaa mieltä kanssasi" – hauskimmat avioliittoneuvot vuosisadan alusta nykypäivään

Tämän luettuasi voit olla entistäkin onnellisempi siitä, että nyt eletään vuotta 2016. 

Seuraavat avioliittoneuvot saattavat tuntua huvittavilta nyt, mutta aikoinaan ne olivat totisinta totta. 

Vaimo = lapsitehdas

Vuonna 1902 kirjoitetussa What a Young Wife Ought to Know -oppaassa kehotetaan naisia tekemään itsestään haluttuja ja valmistautumaan hedelmöittymiseen. Jos nuori morsian ei valmistaudu heti hääyöstä lähtien äitiyteen, hänellä ei ole oikeutta kutsua itseään vaimoksi.

Välttele vaimoasi, jos hän ei ole samaa mieltä kanssasi

Vuonna 1910 kirjoitetussa oppaassa neuvotaan miehiä karsimaan elämästään naiset, jotka eivät kuuntele ja noudata miehen antamia neuvoja.

Kahvin ja teen juominen ei ole sallittua

Kirjailija Bernarr Macfaddenin mukaan miesten ei tulisi antaa vaimojensa juoda kahvia tai teetä, sillä näillä juomilla on negatiivinen vaikutus makuuhuoneeseen. Jos mies haluaa pitää naisen niin sanotusti kuumana, hänen ei tule sallia vaimonsa juoda kyseisiä juomia.

Eräs toinen kirjailija neuvoo, että naiset voivat puolestaan kieltäytyä sänkypuuhista vedoten liialliseen teen juontiin.

Luokaa pistejärjestelmä

Vuoden 1930 oppaassa kerrotaan pistejärjestelmästä, joka kannustaa puolisoita tekemään kaikkensa avioliitton eteen. Vaimo saa miinuspisteitä muun muassa punaisen kynsilakan käytöstä tai siitä, että hän käy nukkumaan kasvorasva naamallaan. Miehen pisteet vähenevät puolestaan yllätysvieraiden kutsumisesta tai vaimon vertaamisesta äitiinsä. 

Jos olet nainen, älä puhu ongelmistasi

”Ole hyvä kuuntelija ja anna miehesi kertoa sinulle kaikki huolesi.” Näin kerrotaan Edward Podolskyn vuoden 1943 avio-oppaassa, jossa kehotetaan naisia keskittymään puhumisen sijasta kuuntelemiseen. 

Miesten kuuluu oppaan mukaan saada rentoutua rauhassa, eikä heitä saa rasittaa turhilla ongelmilla.

Vaimona oleminen on kovaa työtä

Hyvän vaimon oppaassa vuodelta 1950 kerrotaan, että vaimona oleminen on jo itsessään kovaa työtä. Siinä yhdistyvät niin sairaanhoitajan, kokin, liikemiehen kuin viihdyttäjänkin ammatit. Nuoren vaimon tulee pitää muun muassa pitää huolta ulkonäöstään, siivota talo, pitää lapset hiljaisina ja sekoittaa miehelle juomia hänen saapuessaan kotiin.

Älä kerro asioistanne muille

Samaan aikaan kun vaimon tulee hoitaa kotityöt, hän ei saa 1973 julkaistun Ten Commandments for Today’s Wives -oppaan mukaan kertoa kenellekään, ei edes äidilleen tai siskolleen, rankasta elämästään. Vaimo ei missään tapauksessa saa syyttää miestään perheensä ongelmista.

Hyväksy miehen halut

Melko tuoreessa, vuonna 2002 ilmestyneessä oppaassa kerrotaan, että hormonien vuoksi miehillä on ainoastaan kolme eri olotilaa. Nälkäinen, kärttyinen ja kiimainen. 

Vaimon tulee oppaan mukaan vain hyväksyä tämä tosiasia ja toimia parhaaksi katsomallasi tavalla.

Käyttäydy aina kuin nainen

Rikkaiden deittipalvelu -ohjelmasta tunnettu Patti Stranger kehottaa naisia käyttäytymään tilanteessa kuin tilanteessa naisellisesti. Kunnon lady ei saa hikoilla eikä mennä sänkyyn ensimmäisillä treffeillä. 

Video: Ensimmäiset avioliittovuodet ovat riskiaikaa. 

4:22

Lähde: Redbookmag 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.