Naisella on aviopuolisolleen täysin järjetön sääntölista – somessa raivostuttiin: "Tämä on panttivankineuvottelua, ei avioliitto"

Sosiaalisessa mediassa on syntynyt kiistaa erään australialaisnaisen jakamasta sääntölistasta aviomiehelleen. Listalla puolisolta kielletään muun muassa naispuoliset ystävät ja häntä vaaditaan työskentelemään jopa 50 tuntia viikossa, uutisoi muun muassa Daily Mail.

Australiainen Rosiee-niminen nainen kertoo paikalliseen Facebook-ryhmään jakamassaan julkaisussa, että hän on uusimassa sääntölistaa miehelleen. Rosieen mukaan hän oli saanut palautetta aiemmasta listastaan, että se oli liian "ankara".

– Mitä mieltä olette näistä, rehellisiä mielipiteitä, kiitos, sillä minä todella haluan olla reilu. Onko vielä jotakin, mitä minun pitäisi lisätä, Rosiee kysyy ryhmässä uusien sääntöjen yhteydessä.

Kovat odotukset, paineet ja stressi voivat ajaa joulun alla parisuhteen kriisiin. Mikä avuksi? Katso keskustelua alla olevalta videolta! (Artikkeli jatkuu videon alla.)


Kymmenen kohdan lista kuuluu näin:

 • Ei naispuolisia ystäviä
 • Ei sosiaalista mediaa
 • Ei miespuolisia ystäviä, joilla on kumppanit. Täytyy olla vain sinkkumiehiä.
 • Täytyy työskennellä vähintään 50 tuntia viikossa
 • Ei saa tupakoida
 • Saa juoda, mutta vain kaksi kertaa vuodessa tai vähemmän eikä humalaan asti
 • Ei Playstationia /pelikoneita
 • Ei pornoa
 • Täytyy pitää koti siistinä koko ajan
 • Ei saa mennä ulos ilman minua

"Et voi omistaa jotakuta!"

Erikoinen sääntölista keräsi heti kommenttitulvan Facebook-ryhmässä. Suurin osa kommentoijista oli vahvasti puolisolle laadittua sääntö- ja kieltolistaa vastaan.

– Tämä on aviomiehesi, eikö? En usko, että hän suostui olemaan orjasi, kun menit hänen kanssaan naimisiin, eräs ihmettelee kommenteissa.

– Et voi omistaa jotakuta! Tämä on panttivankineuvottelua, ei avioliitto, toinen kommentoi.

– Jos tuo on listasi, olen pahoillani, kun sanon, että sinä tulet todennäköisesti olemaan pitkään sinkkuna, kolmas kirjoittaa.

"Sinun täytyy noudattaa samoja sääntöjä"

Useat julkaisun kommentoijat ovat ehdottaneet, että pariskunnan kannattaisi hakeutua pariterapiaan etsimään apua naisen epävarmuuteen.

– Sinä et voi tehdä tätä toiselle ihmiselle ja olettaa, että hän on onnellinen – ihmiset, jotka ovat onnellisesti naimisissa, eivät tarvitse sääntölistaa, heidän rajojaan kunnioitetaan jo, eräs tykittää.

– No sinun täytyy noudattaa samoja sääntöjä – ei miespuolisia ystäviä eikä sosiaalista mediaa, toinen muistuttaa.

Ei ole täyttä varmuutta, oliko Facebook-ryhmään kirjoittanut nainen tosissaan vai oliko kyseessä vain trollaus.

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja