Mainos

Valtiovarainvaliokunta jakoi rahaa näihin kohteisiin

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on painottanut kasvua ja työllisyyttä sekä turvallisuutta tekemissään budjettimuutoksissa.

Hallitusryhmien etsimistä yhteensä 52 miljoonan euron muutoksista liikennehankkeisiin menee yli kolmasosa.

– Ne luovat työtä välittömästi, kaikki hankkeet voidaan käynnistää. Olemme katsoneet mitä ovat elinkeinoelämälle, teollisuudelle tärkeitä ja myöskin edistävät turvallisuutta, sanoo valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.).

Esimerkiksi valtatie 23:n Varkaus-Karvio -osuudelle varataan 7 miljoonaa ja valtatie 3:n parannuksiin Kyröskosken ja Parkanon kohdalta varataan yhteensä runsaat 6 miljoonaa. Pietarsaaren satamatie saatetaan loppuun varaamalle hankkeelle lähes miljoona euroa. Ylivieskan kohtausraiteen parantamiseen varataan 1,5 miljoonaa.

Lisäpanostuksia Suomen ja Venäjän rajalle

Rajavartiolaitoksen toiminnan turvaamiseksi annetaan kaksi miljoonaa euroa.

– Rajan turvallisuus on tänä päivänä tärkeämpää kuin koskaan. Rajavartiolaitos ei koskaan valita vaan toimii annettujen ohjeiden mukaisesti, ja heillä on selkeitä tarpeita näiden rajavalvontapaikkojen kehittämiseksi. Halutaan tehdä suuri panostus nimenomaan Suomen ja Venäjän rajalle, sanoo Sasi.

Venäjän maataloustuotteille asettamien vastapakotteiden vuoksi kansallista tukea lisätään 2,5 miljoonaa euroa.

– Summa ei ole kovin suuri ottaen huomioon koko kansallinen tuki, mutta kansallista tukea on leikattu ja halutaan pikkuisen palauttaa sitä tukea, jotta osoitamme solidaarisuutta maanviljelijöille. Se kohdistetaan nimenomaan maidontuottajille, jotka kärsivät Venäjä-pakotteista eniten, sanoo valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi.

Ruuhkautuneiden tuomioistuimien resursseja vahvistetaan 1,5 miljoonalla.

Opetus- ja sosiaalipuolella lastentarhaopettajakoulutukseen suunnataan 1,5 miljoonaa ja sosiaalityöntekijöiden koulutukseen 1,3 miljoonaa. Koulujen kerhotoimintaan annetaan 3,5 miljoonaa lasten hyvinvoinnin parantamiseksi.

Veteraanien kuntoutukseen annetaan miljoona euroja ja sotainvalidien etuuksia parannetaan kolmella miljoonalla.

Kehitysyhteistyövaroista siirretään 2,7 miljoonaa lähetystöjen sulkemisen estämiseen. VTT saa kaksi miljoonaa euroa lisärahaa pienten yritysten tukemiseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.