Valtiovarainministeriö julkistaa taloudellisen katsauksensa – seuraa MTV Uutisten suoraa lähetystä kello 11 alkaen

34:13
Valtiovarainministeriö julkistaa taloudellisen katsauksensa – seuraa tilaisuutta suorana kello 11 alkaen

Valtiovarainministeriö julkistaa tänään suhdanne-ennusteensa. MTV Uutiset näyttää tilaisuuden suorana kello 11 alkaen Valtioneuvoston linnasta.

Taloudellisessa katsauksessa käsitellään Suomen talousnäkymiä sekä talouspolitiikkaa ja julkista taloutta. Tiedotustilaisuus kestää noin tunnin ajan. MTV Uutiset lähettää tiedotustilaisuuden suorana verkkosivuillaan.

Tänä vuonna ministeriö on joutunut tekemään ennusteensa poikkeuksellisessa epävarmuudessa koronaviruksen takia. Kesällä julkaistussa taloudellisessa katsauksessa ministeriö arvioi, että talous supistuu tänä vuonna kuudella prosentilla.

–  Talouden näkymät niin Suomessa kuin maailmantaloudessa ovat edelleen hyvin epävarmoja. Ennusteessa on oletettu, että covid-19-epidemia hiipuu vähitellen pois ja syksyllä ei tule toista epidemia-aaltoa, VM totesi katsauksessaan. 

VM arvioi, että kuluttajien luottamus ja talouden toimintakyky pysyvät kuitenkin heikkoina siihen asti, kunnes sairauteen on löydetty tehokas rokote tai hoito.

Velkaantumista luvassa

Arvion mukaan viennin lisäksi supistuvat yksityinen kulutus sekä yksityiset investoinnit. Julkisten menojen lisääntyminen tukee talouskasvua.

Kesällä VM arvioi, että bruttokansantuote kasvaa ensi vuonna 2,5 prosentilla ja sitä seuraavana vuonna 1,7 prosentilla.

Arvion mukaan julkinen talous velkaantuu tänä vuonna erittäin nopeasti. Julkisen talouden alijäämä kasvaa yli 8 prosenttiin ja julkisyhteisöjen velka kipuaa yli 70 prosenttiin suhteessa bruttokansantuotteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja