Mainos

Valtio maksaa korvauksia Kauhajoen uhreille

Kauhajoen ammuskelutragedian uhreilla ja heidän läheisillään on oikeus hakea korvausta valtiolta.

Valtiokonttorin mukaan henkilövahingon kärsineelle voidaan maksaa korvausta muun muassa sairaanhoitokuluista, ansionmenetyksestä sekä kivusta ja särystä. Lisäksi läheiset voivat saada korvausta, jos heille on aiheutunut kuluja uhrin hoitamisesta.

Kuolemantapauksen kohdalla valtio korvaa muun muassa hautaamisesta aiheutuneet ja siihen liittyvät kustannukset. Surmansa saaneen läheiselle korvataan kuolemantapauksen aiheuttamasta henkilövahingosta johtuvat tarpeelliset sairaanhoitokulut sekä ansionmenetys.

Korvauksesta vähennetään, jos hakija on saanut tai on oikeutettu saamaan korvausta muun lain tai vakuutuksen perusteella.

Asiasta löytyy lisätietoja Valtiokonttorin internet-sivuilta.

Järjestöjen puhelinpäivystyksiin kymmeniä soittoja

Kauhajoen ampumatragedian vuoksi avattuihin kriisipuhelimiin on tullut kymmeniä soittoja eilisillan ja yön aikana.

Punaisen Ristin ja Mielenterveysseuran kriisipuhelimet ovat päivystäneet läpi yön. Kauhajokeen liittyviä puheluita tuli kuitenkin selvästi vähemmän kuin tragediaa seuranneena yönä.

Punaisesta Ristin mukaan soittajien joukossa oli viime yönä melko paljon ihmisiä, joilla Kauhajoen tapahtumat olivat tuoneet mieleen jonkin vanhan trauman. Ensimmäisenä päivänä taas soittelivat erityisesti isät ja äidit.

Suomen Mielenterveysseuran valtakunnallisella kriisipuhelimella oli kiireinen yö, ja puhelimet soivat taukoamatta.

Yö oli kuitenkin rauhallisempi Kauhajoen suhteen. Edellisyönä jokainen soittaja mainitsi Kauhajoen, ja joukossa oli enemmän uutisoinnista ahdistuneita, viime yönä ei enää niinkään.

Pelastakaa Lapset ry:n kriisichatissa halukkaita keskustelijoita oli eilen illalla enemmän kuin keskusteluihin mahtui mukaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.