Valtava suru Britanniassa: 12-vuotias Archie-poika menehtyi kuukausien taiston jälkeen – oliko tragedian taustalla tämä vaarallinen nettihaaste?

12-vuotias Archie Battersbee sai aivovamman ja on ollut hengityskoneessa huhtikuusta alkaen. Battersbee kuoli oltuaan neljä kuukautta sairaalahoidossa.

Battersbeen äiti löysi pojan tajuttomana kotoaan Southendista, Essexistä Englannista 7. huhtikuuta. Vanhemmat ovat kertoneet epäilevänsä pojan osallistuneen nettihaasteeseen, jossa nuoria houkutellaan keskeyttämään hapensaantinsa siihen saakka, että he pyörtyvät.

– Niin kaunis pieni poika. Hän taisteli loppuun saakka, Archien äiti Hollie Dance toteaa BBC:lle.

Dance kertoo olevansa maailman ylpein äiti. Dance puhui Lontoon Royal London Hospitalin edustalla. Poika kuoli kyseisessä sairaalassa.

Elintoimintoja ylläpitävä hoito lopetettiin

Lauantaina pojan elintoimintoja ylläpitävä hoito lopetettiin. Archie kärsi vakavista aivovammoista, ja pysyäkseen hengissä hän tarvitsi hengityskonehoitoa ja vahvaa lääkehoitoa. Hän ei koskaan tullut tajuihinsa.

Huhtikuussa lääkärit olivat jo todenneet, että poika on käytännössä aivokuollut. Silloin elintoimintoja ylläpitävä hoito ei ole enää useampien eettisten lääketieteellisten linjausten mukaan suositeltavaa.

Oikeustaistelu päättyi lauantaina

Sairaala oli todennut Dancelle, ettei mitään ollut enää tehtävissä pojan suhteen. Dance yhdessä aviomiehensä Paul Battersbeen kanssa veivät tapauksen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, sillä he halusivat elintoimintoja tukevan hoidon jatkuvan. Apua ei kuitenkaan tullut.

Vanhemmat olisivat halunneet siirron saattohoitokotiin, mutta korkein oikeus päätti vedoten lääketieteellisiin syihin, että poika oli liian huonossa kunnossa siirtoa varten.

– Haluan hänet sairaalasta pois niin nopeasti kuin mahdollista ja viedä hänet rauhalliseen saattohoitokotiin, jotta voimme sanoa hyvästit ja viettää aikaa perheenä, äiti totesi Reutersille.

Sairaala, joka hoiti Archieta, muisti poikaa poikkeuksellisella tiedotteella koskettavin sanoin.

– Tämä traaginen tapaus ei ole liikuttanut ainoastaan pojan perhettä ja hoitajiemme, vaan sydämiä ympäri maailmaa, tiedotteessa todettiin.

Äiti esiintynyt useasti mediassa

Tapaus on saannut paljon julkisuutta mediassa. Erityisesti Iso-Britanniassa on keskusteltu nettihaasteiden vaarallisuudesta. Keskustelu eutanasiasta ja arvokkaasta kuolemasta on käynyt myös kiivaana. Archien äiti Hollie Dance on esiintynyt paljon mediassa.

– He eivät vain ota poikaamme pois meiltä, vaan tuhoavat koko perheemme. Tämä ei ole oikein. Tähänkö Englanti on menossa, että sallimme lasten teloituksen vain siksi, että he ovat vammaisia? äiti totesi perheen asuinpaikan lehden, Essexliven, mukaan. 

2:16
Mitä jos nuoren some-käyttö huolettaa?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja