Rajun koronataistelun hävinnyt perheenisä jätti jälkeensä koskettavan viestin: "Isi on ollut todella kipeä ja peloissaan…"

Rajun koronataistelun hävinnyt perheenisä jätti jälkeensä koskettavan viestin:"Isi on ollut todella kipeä ja peloissaan…" 2:21

Yhdysvalloissa connecticutilainen mies hakeutui sairaalaan voimakkaiden koronaoireiden vuoksi maaliskuussa.

Ehdonalaisvalvojana työskennellyt Jonathan Coelho, 32, tunsi itsellään koronavirukselle tyypillisiä oireita noin kuukausi sitten.

Vaimo Katie Coelho muistaa elävästi, kuinka hänen miehensä valitteli hengitysvaikeuksia.

– Hän yski ja yski, kunnes ei saanut edes henkeä yskimisen välissä.

Katie kertoo CNN:lle, että Jonathan hakeutui sairaalaan taistelemaan hengenvaarallista virustautia vastaan. Tässä vaiheessa oli vielä toivoa parantumisesta.

Hengityskoneista apua huomiseen

Jonathan hakeutui sairaalaan mahdollisimman pian oireiden alkamisesta. Tällä mies halusi suojella etenkin 3-vuotiasta poikaansa, joka kuuluu taudin riskiryhmään aivosairauden vuoksi.

Covid 19 oli kuitenkin ottanut kovan otteen perheenisästä eikä parantuminen tai kotiutuminen käynytkään nopeasti. Taistelu elämästä oli alkanut.

Sairaalassa Jonathan sai lisähappea hengityskoneen avulla.

Tuskaisia viikkoja helpotti viimeinkin lääkäreiltä tullut tieto siitä, että miehen kunto oli kääntynyt parempaan suuntaan. Kotiutumista voitiin pitää lähitulevaisuudessa mahdollisena.

Tuona iltana 3-vuotias Braedyn lähetti isälleen videotervehdyksen.

–  Braedyn kertoi videolla, että isä on hänen paras ystävänsä, Katie kertoo CNN:n haastattelussa.

Jonathanin kunto kuitenkin romahti samana iltana.

– Jonathan ei ikinä nähnyt videota, sillä hänen oireensa pahenivat äkillisesti ja hän sai sydänkohtauksen. Häntä ei onnistuttu elvyttämään.

Jätti jäähyväisviestin perheelleen

32-vuotiaana koronaan menehtynyt mies oli jättänyt puhelimeensa viestin vaimolleen ja lapsilleen.

Katie kertoo löytäneensä viestin, kun oli avannut miehensä puhelimen tallentaakseen vanhoja kuvia. Viesti oli kirjoitettu ennen kuin Jonathan joutui hengityskoneeseen ensimmäisen kerran.

Viestissä mies osoitti kiitollisuutensa, että oli saanut parhaan mahdollisen elämän ja perheen itselleen.

– Isi on ollut todella kipeä ja peloissaan. Haluan teidän kuitenkin tietävän, että rakastan teitä syvästi.

Jonathan halusi kannustaa huolissaan olevaa vaimoaan eteenpäin arjessa.

– Katie, olet kaunein ihminen, kenet tiedän. Olet omaa luokkaasi. Lupaa, että jatkat eteenpäin yhtä iloisella ja elämänmyönteisellä asenteella, johon sinussa aikoinaan rakastuin.

– Kerro Braedynille, että hän on paras kaverini. Olen ylpeä saadessani olla hänen isänsä. Olen ylpeä kaikista hänen saavutuksistaan. Ja kerro Penelopelle, että hän on todellinen prinsessatytär. Saakoon hän elämässään kaiken, mitä haluaa.

Suuren surun keskellä Katie on onnellinen siitä, että hän pystyy näyttämään miehensä jäähyväisviestin lapsilleen ja kertomaan tätä kautta, miten paljon lapset isälle merkitsivät.

– Isänne ei halunnut näin tapahtuvan. Hän olisi halunnut olla kanssanne.

Katie halusi jakaa miehensä jäähyväisviestin maailmalle muistutuksena siitä, että koronaviruskriisin aikana läheisiään ei tule pitää itsestäänselvyytenä.

Lue myös:

    Uusimmat