Äiti kuittasi merkit allergiana – 11-vuotias kuoli nettihaasteen vuoksi: "He ajattelivat sen olevan turvallinen tapa saada euforia"

Yhdysvaltalaisäiti kannustaa Love What Matters -sivustolla vanhempia puhumaan lastensa kanssa netissä kiertävistä haasteista. Hän menetti sellaiselle oman 11-vuotiaan poikansa.

Carson oli kovin samanlainen äitinsä Tia Bodkinsin kanssa, mutta yhdessä asiassa he erosivat selvästi. Poika oli seikkailunhaluinen ja halusi venyttää rajoja. Äiti pelkäsi poikansa turvallisuuden puolesta.

Pelko ei kuitenkaan riittänyt pelastamaan Carsonin henkeä.

Happivaje johti kuolemaan

Eräänä lokakuisena iltana vuonna 2018, juuri ennen perheen lomamatkaa, Tia laittoi Carsonin pakkaamaan pikkuveljensä kanssa kotinsa yläkertaan. Äiti sanoi lapsilleen, että illallinen olisi valmista kymmenen minuutin kuluttua.

Minuutit kuluivat, mutta poikia ei näkynyt. Tia huusi lapsiaan syömään. Carson ei vastannut.

– Sillä sekunnilla koko elämäni kääntyi päälaelleen. Menin yläkertaan ja löysin Carsonin tajuttomana. Huusin niin kovaa, että koko perheemme ryntäsi yläkertaan, Tia kirjoittaa.

Äiti alkoi elvyttämään poikaansa ja hänen puolisonsa soitti hätänumeroon. Pian ensihoitajat hakivat Carsonin ja lähtivät kiirehtimään lasta sairaalaan.

Carson taisteli päivän ajan. Pojan aivot olivat kuitenkin kärsineet happivajeesta liian pitkään. Lapsi kuoli.

Äiti sivuutti merkit ”pyörtymishaasteesta” allergiana


Carsonilla oli läheiset välit äitinsä kanssa. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Seuraavina päivinä Carsonin kuolinsyy alkoi selvitä perheelle. Lapsen elämän oli päättänyt nettihaaste, joka kulkee muun muassa nimellä ”pyörtymishaaste”.

Tia muisti käyneensä Carsonin kanssa keskustelun nettihaasteista muutamaa viikkoa ennen lapsen kuolemaa. Carson kertoi netissä leviävistä haasteista, kuten pesuainehaasteesta. Poika luonnehti haastetta tyhmäksi ja vaaralliseksi.

– Samaisessa keskustelussa hän mainitsi ”pyörtymishaasteen”, mutta ei tarkentanut asiaa, ja katuen myönnän, etten minäkään, Tia kirjoittaa.

Äiti oli kuitannut vihjeet lapsensa henkeä uhkaavasta haasteesta allergiana. Carsonin silmät olivat punoittaneet ja pää särkenyt jo muutaman viikon ajan.

Jälkikäteen vanhemmat löysivät vöitä pojan huoneesta. Vyöt näyttivät siltä, että niitä oli käytetty kamalaan haasteeseen. Lisäksi huoneesta löytyi video, jossa toiset lapset näyttivät, miten haasteeseen voisi osallistua ”turvallisesti” yksin ollessaan.

– En usko, että hän ymmärsi tämän haasteen ja sen seurauksien suhdetta. Olen kuullut monilta muilta lapsilta jälkikäteen, että he ajattelivat sen olevan turvallinen tapa saada euforia.

Time-lehti kertoo, että moni muukin lapsi on kuollut tavoitellessaan euforiaa, joka ihmiselle tulee, kun hän saa happea tukehtumisen tunteen jälkeen. Suurin osa kuolleista on ollut 11–16-vuotiaita poikia.

Nettihaasteista kannattaa puhua lapsen kanssa

Onnettomuus on särkenyt Tian sydämen. Ikävä ei tule katoamaan koskaan. Lapsen menettäminen on pahinta, mitä vanhemmalle voi sattua.

Tia toivoo, että vanhemmat puhuisivat lastensa kanssa nettihaasteista. Hän toivoo, että Carsonin tarina voisi pelastaa jonkun toisen lapsen elämän.

– Muiden pelastaminen tältä surulta on ainoa hopeareunus, jonka voin tällä hetkellä löytää, joten olkaa kilttejä jakakaa tarinaa äidistä, joka menetti auringonsäteensä.

Carson ei ole ensimmäinen lapsi, joka menettää henkensä nettihaasteelle. Kerroimme aiemmin kanadalaispojasta, joka menehtyi otettuaan osaa samaiseen "pyörtymishaasteeseen", joka kiertää somessa myös nimellä ”kuristamishaaste”. Vuonna 2017 amerikkalaistyttö kuoli, kun hän osallistui Hot Water Challengeen juomalla kiehuvaa vettä pillillä.


Lue myös:

    Uusimmat