Valtava etsintäalue vaikeuttaa Jami-Petteri Klemolan ruumisetsintöjä Kaustisella – "Runsaasti paikkoja, joihin voi kätkeä ruumiin"

Pikkukylä järkyttyi 21-vuotiaan Jami-Petterin surmasta – huhuja ruumiin sijainnista liikkuu ympäriinsä 5:53
MTV Uutiset vieraili Kaustisella: henkirikosepäily järkyttää pienen paikkakunnan asukkaita

Reilut kolme viikkoa sitten kadonneen 21-vuotiaan Jami-Petteri Klemolan etsinnät Kaustisella ja Vetelissä eivät toistaiseksi ole tuottaneet tulosta. Yleisövihjeiden perusteella poliisilla on muutama tutkintapaikka, jotka nousevat  nyt etsintöjen keskiöön.

Tutkinnanjohtaja Ove Storvallin mukaan pienellä paikkakunnalla ihmisillä tuntuu olevan suuri auttamishalu rikoksen ratkaisemiseksi.

– Vihjeitä on tullut satoja, vaikka en olekaan tarkkaan laskenut. Kiitollisuudella otamme vastaan edelleen kaikki esitutkintaa edistävät vihjeet, jos jollakin niitä on.

Vihjeiden perusteella poliisi käy parhaillaan läpi muutamaa keskeistä paikkaa Kaustisen ja Vetelin alueella. Tarkemmat tiedot sijainneista tutkinnanjohtaja pitää itsellään.

Yksi huomiota herättäneistä kohteista on paikallisten puheissa ollut Svartsjön rannalla sijaitseva grillikota.

– Kodasta on tullut vinkkejä, mutta tässä vaihessa ei ole tullut mitään sellaista esiin, jonka perusteella paikka liittyisi jotenkin erityisesti tapauksen selvittämiseen. Se on paikka muiden selvitettävien asioiden joukossa.

Runsaasti kätköjä

Ruumiskoirat ovat edelleen mukana tutkinnoissa. Etsintäalue on poliisin mukaan useita kymmeniä neliökilometrejä.

– Toki maaston laajuus vaikeuttaa etsintää. Se on ihan selvä. Siellä on runsaasti paikkoja, joihin voi kätkeä ruumiin, Storvall sanoo.

Vangittuina todennäköisin syin Klemolan taposta epäiltynä on edelleen kaksi kaustislaista miestä, jotka ovat MTV Uutisten tietojen mukaan veljekset.

Storvall ei tutkinnallisista syistä kommentoi, tullaanko tapauksen tiimoilta tekemään mahdollisesti uusia kiinniottoja.

– Pidetään nämä tiedot tässä vaiheessa itsellä. En kommentoi myöskään sitä, mitä epäillyt ovat kertoneet esitutkinnassa.

Entä millä tavalla poliisi saa kasattua näyttöä henkirikoksesta, jos ruumista ei löydy?

– Kyllä se olisi kaikkien etu, tämä henkilö löytyisi ja saisimme asian selvitettyä. On vaikeaa tässä vaihessa arvioida, miten mahdolliseen tuomioon vaikuttaisi se, ettei ruumista ole löytynyt.

Mahdolliset havainnot tai muut tiedot voi Klemolan tapauksesta voi ilmoittaa lähimmälle poliisiasemalle tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi

Lue myös:

    Uusimmat