Poliisilla on käsitys Jami-Petteri Klemolan, 21, surman motiivista – kuva noen tahrimista epäillyistä ja punaisesta autosta poikinut runsaasti vihjeitä

3:14
Poliisilla on nyt käsitys henkirikosepäilyn motiivista – tämä kaikki Kaustisen katoamistapauksesta tiedetään.

Poliisi on saanut viikonlopun aikana runsaasti yleisövihjeitä kaustilaisen Jami-Petteri Klemolan henkirikosepäilystä. Poliisi julkaisi viime torstaina kuvan punaisesta Toyota Carinasta ja kahdesta miehestä, jotka poseeraavat valokuvassa nokisina palanut katuharja käsissä.

Virkavallan mukaan kuva on otettu Klemolan epäiltynä surmayönä 16. kesäkuuta. Tutkinnan keskiössä on nyt se, missä kuva on otettu. Poliisi uskoo, että Klemolan ruumis on kätketty ja kuvanottopaikka voi liittyä kätkemiseen.

– Tässä on suuri selvittämisintressi meidän ja toki koko yhteiskunnan puolelta. Alamme hiljalleen käydä saatuja vihjeitä läpi ja katsomme, selviääkö kuvauspaikka näiden vihjeiden perusteella, sanoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Ove Storvall Pohjanmaan poliisista.

Todennäköisin syin taposta epäiltyinä on vangittu kaksi kaustislaista miestä, jotka ovat viettäneet 21-vuotiaan Klemolan kanssa aikaa epäiltynä surma-iltana. Poliisi ei kommentoi, ovatko vangitut henkilöt poliisin julkaisemassa kuvassa.

MTV Uutisten tietojen mukaan epäillyt ovat veljeksiä ja esiintyvät kyseisessä kuvassa.

Nokisena ilman paitaa

Kuvassa taaempana oleva mies poseeraa kuvassa paidatta, ylävartalo noesta likaantuneena. Hän pitelee käsissään katuharjaa, jonka harjakset näyttävät palaneen. Toisessa kädessään hän pitelee juomatökkiä.

Etualalla oleva toinen mies on pukeutunut tummaan paitaan. Hän näyttää kameralle noesta tummaa kämmenen sisäpintaa. Poliisin mukaan kuva on otettu 16.–17.6 välisenä yönä, jolloin Klemolan epäillään menettäneen henkensä.

Punainen auto on poliisin mukaan ollut epäiltyjen käytössä surma-iltana, joten auton liikkeistä kaivataan yleisövihjeitä. 

Muita henkilöitä ei tällä hetkellä ole otettu kiinni tai vangittu rikoksesta epäiltynä.

– Esitutkinnan aikana on kuultu kaikkiaan noin kymmentä henkilöä eri asemissa. Joukko koostuu henkilöistä, jotka ovat olleet epäiltyjen ja asianomistajan kanssa tekemisissä katoamisajankohtana. Kyse on kaveripiiristä ja sukulaisista, tutkinnanjohtaja sanoo.

Motiivista käsitys

Poliisi teki viime viikolla maastoetsintöjä Kaustisen ja lähikunta Vetelin alueella, mutta tarkemmat tiedot etsintäpaikkojen sijainneista tutkinnanjohtaja pitää itsellään. Apuna on käytetty poliisikoiria.

Toistaiseksi ruumista tai sen jäännöksiä ei ole löytynyt. Storvall ei kommentoi, onko poliisi löytänyt Klemolan henkilökohtaisia tavaroita, kuten lompakkoa tai puhelinta, vai ovatko nekin kateissa.

– Epäillyt ovat olleet yhteistyökykyisiä, mutta en lähde tarkemmin kommentoimaan, mitä he ovat esitutkinnassa kertoneet tapahtumien kulusta. Motiivista poliisilla on tietty käsitys.

Tutkinnanjohtaja ei kuitenkaan tutkinnan keskeneräisyyden vuoksi kommentoi tarkemmin, millaisiin seikkoihin motiiviepäilykset nojaavat.

Vangituilla aiempaa rikostaustaa

1990 ja 1993 syntyneillä vangituilla veljeksillä on taustallaan runsaasti oikeusjuttuja. He ovat molemmat joutuneet vastaamaan Pohjanmaan käräjäoikeudessa useita kertoja syytteisiin törkeistä rattijuopumuksista. Toista on syytetty myös pahoinpitelystä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lisäksi heidän kontollaan on siviilioikeuspuolella lukuisia velka-asioita.

Poliisi toivoo yleisöltä edelleen ilmoitusaktiivisuutta, mikäli punaisen auton liikkeistä tai noen tahrimien miesten kuvauspaikasta on jollakulla lisää tietoa. Mahdolliset havainnot tai muut tiedot voi ilmoittaa lähimmälle poliisiasemalle tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi

– Olemme kiitollisia, jos tällaiset henkilöt olisivat poliisiin yhteydessä, Storvall sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja