Valtateillä ei näy merkkejä ryntäyksestä pois Uudeltamaalta

Hallitus pohtii rajoituksia esimerkiksi liikkumiseen ja ravintoloiden aukioloon 2:06
Hallitus pohtii rajoituksia esimerkiksi liikkumiseen ja ravintoloiden aukioloon.

Keskustelu eristämisestä ei ainakaan vielä näytä aiheuttaneen ryntäystä pois Uudeltamaalta.

Näin arvioi liikenteenohjausyhtiö Traffic Management Finlandin toimitusjohtaja Pertti Korhonen tieliikenteen mittaustietojen perusteella.

Hallitus harkitsee parasta aikaa ihmisten liikkumisen rajoittamista. Eniten koronavirustapauksia on ollut juuri Uudellamaalla. Rajoitusten on arvioitu voivan tulla voimaan tällä viikolla.

Valtatiellä 2, joka johtaa Nummelan ja Vihdin kautta Porin suuntaan, liikennettä oli maanantaina poispäin Uudeltamaalta noin kaksi prosenttia enemmän kuin maaliskuun ensimmäisenä arkiviikkona keskimäärin. Ero voi selittyä myös vähentyneellä työmatkaliikenteellä.

Muilla isoilla valtateillä 1, 3, 4 ja 7 ei juurikaan ole ollut nähtävissä muutoksia sen suhteen, että menoliikennettä olisi ollut enemmän kuin liikennettä kohti Uuttamaata.

Tiet hiljentyneet

Koko tieliikenne Uudenmaan mittauspisteillä oli vähentynyt maanantaina noin 31 prosenttia verrattuna maaliskuun ensimmäisen viikon arkipäivien keskiarvoon. Tiet ovat hiljentyneet samassa määrin myös Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Kaakkois-Suomessa.

– Muutokset ovat aika pieniä kokonaisuuteen verrattuna. Mitään isompaa ei tämän perusteella ole havaittavissa, Korhonen sanoo.

Traffic Management Finland on päivittäin yhteydessä liikenne- ja viestintäministeriöön. Korhonen arvioi, että iso pohdinnan paikka on esimerkiksi siinä, voidaanko ihmisiä estää menemästä töihin.

– Olennaista on huolehtia, että logistiikka- ja tavaraliikenne kulkee ja että huoltovarmuusasiat ovat kunnossa ja että varaosat ja huoltohenkilöt liikkuvat, Korhonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat