Valtaosa Thomas Cookin brittiasiakkaista odottaa yhä kotiinpaluuta – 16 000 asiakasta määrä lennättää tänään yli 70 koneella

MTV Uutiset Espanjan lentokenttäkaaoksessa: brittituristien palauttaminen kotiin on Britannian suurin rauhan ajan operaatio 4:02
Katso video: MTV Uutisten toimittaja Aino Haili raportoi tilanteesta Espanjan lentokentällä tiistaina.

16 000 turistia lennätetään tänään kotiin matkanjärjestäjä Thomas Cookin konkurssin jäljiltä Britanniaan, kertoo Britannian siviili-ilmailuviranomainen (CAA).

Uutistoimisto Reutersin mukaan tämänpäiväiseen operaatioon on valjastettu yli 70 lentokonetta.

CAA:n mukaan noin 30 prosenttia Thomas Cookin brittiläisistä asiakkaista on saatu tuotua takaisin kolmen päivän aikana. Lisäksi yli 150 yhtiön työntekijää on kotiutettu.

Kotiutusoperaation on määrä jatkua 6. lokakuuta saakka. Kaiken kaikkiaan kotiutukseen on arvioitu tarvittavan yli 1000 lentoa.

Toimia on kuvailtu Britannian suurimmaksi rauhan ajan kotiutusoperaatioksi. Thomas Cook arvioi, että sillä oli maailmalla 150 000 brittiasiakasta konkurssin aikaan.

Thomas Cook asetettiin konkurssiin maanantaina rahoitusneuvottelujen kariuduttua. Yhtiö ilmoitti välittömästi, että sen liiketoimet on lopetettu ja lennot peruttu.

Lue myös:

    Uusimmat