Thomas Cook -kriisi syvenee Espanjan Aurinkorannikolla – yrityksen edustajat kieltäytyvät kommentoimasta brittituristien kohtaloa

MTV Uutiset Espanjan lentokenttäkaaoksessa: brittituristien palauttaminen kotiin on Britannian suurin rauhan ajan operaatio 4:02
MTV Uutiset Espanjan lentokenttäkaaoksessa: brittituristien palauttaminen kotiin on Britannian suurin rauhan ajan operaatio

Matkayhtiö Thomas Cookin maanantaisen konkurssi-ilmoituksen vaikutukset näkyvät Espanjan Aurinkorannikon hotelleissa. 

Maanantaina 23. syyskuuta ilmoitettiin, että maailman vanhin matkayhtiö, brittiläinen Thomas Cook hakeutuu konkurssiin. Uutinen on aiheuttanut kaaosta 150 000 brittimatkustajalle, jotka ovat tällä hetkellä lomamatkalla ympäri maailman. 

Konkurssista ilmoittamisen hetkellä arvioitiin, että noin 70 00 brittimatkustajaa on lomalla Espanjassa. Maailmalla olevat britit pyritään lennättämään kotiin eri lentoyhtiöiden kautta 6. lokakuuta mennessä. 

MTV Uutiset vieraili kahdessa hotellissa Espanjan Benalmádenassa, jotka ovat kohdanneet matkayhtiön kriisin vaikutukset. 

Palladium Hotel Costa Del Solin vastaanottovirkailijan mukaan kaikki Thomas Cookin brittiasiakkaat kirjautuivat ulos hotellista maanantaina 23. syyskuuta tai tiistaiaamuna 24. syyskuuta. Uusia Thomas Cookin asiakkaita ei virkailijan mukaan ole hotelliin tulossa, sillä kaikki olemassaolevat varaukset ovat peruuntuneet. 

MTV Uutiset vieraili myös Benalmádenassa sijaitsevassa Sentido Benalmádena Beach Hotelissa, joka on Thomas Cook -ryhmän omistuksessa. 

Hotellin vastaanoton vieressä liehui tiistaina edelleen Thomas Cookin lippu, mutta aihe on paikan päällä ilmeisen arka. Hotellihenkilökunta ei suostu antamaan aiheesta haastatteluja, ja jopa vastaanoton ovessa on vastassa ilmoitus, jossa niitä käsketään olla pyytämättä lainkaan. 

Rauhan ajan suurin kotiuttaminen

Malagan lentokentän lehdistöedustajan mukaan Thomas Cookin lennot eivät ole kulkeneet kentän kautta lainkaan vuoteen, vaan Andalucian alueella matkayhtiön lennot ovat toimineet ainoastaan Almerian lentokentän kautta.

Tällä hetkellä kaikki Thomas Cookin lennot on peruttu, joten edustajan mukaan on odotettavaa, että liikenne Malagan lentokentällä kasvaa, kun korvaavat lentoyhtiöt tarjoavat vaihtoehtoisen kotiinpääsyn kymmenille tuhansille Espanjassa jumissa oleville brittimatkustajille.  

Britannian ilmailuhallinnon mukaan noin 150 000 brittituristia pyritään kotiuttamaan seuraavien kahden viikon aikana. Hintaa operaatiolle tulee arvioiden mukaan noin 110 miljoonaa euroa.

Brittien ilmailuhallinnon edustajan mukaan kyseessä on Iso-Britannian rauhan ajan suurin kotiuttaminen: Yhteensä 45 lentokonetta operoi noin tuhat eri lentoa 18:sta eri maasta ja 53:ltä lentokentältä.

Lähteet: Express, El Pais

Lue myös:

    Uusimmat