Tjäreborgin emoyhtiö konkurssiin ja kaikki matkat peruttu – yhtiöllä 3 500 suomalaista asiakasta maailmalla

Matkayhtiö Tjäreborgin edustaja suorassa haastattelussa – kuinka matkustajien käy? 4:07
MTV Uutiset haastatteli Tjäreborgin myyntijohtajan suorassa haastattelussa.

Brittiläinen matkanjärjestäjä Thomas Cook on asetettu konkurssiin. Yhtiö kertoo asiasta nettisivuillaan.

Yhtiön mukaan sen liiketoimet Britanniassa ovat päättyneet sekä kaikki tulevat lennot ja lomamatkat on peruttu.

Yhtiö kävi viikonvaihteessa neuvotteluja Britannian hallituksen ja mahdollisten sijoittajien kanssa, jotta välttäisi konkurssin.

Thomas Cook on Suomessa toimivan Tjäreborgin emoyhtiö. Tjäreborg kirjoitti sunnuntaina nettisivuillaan julkaistussa tiedotteessa, että asiakkaiden matkoja suojelee matkapakettilaki ja vakuusrekisteri. Tjäreborgilla on parhaillaan noin 3 500 asiakasta maailmalla.

– Mahdollisessa konkurssitilanteessa pidetään huolta siitä, että jokainen kyllä kotiin matkalta pääsee, sanoi myyntijohtaja Saana Ruonala Tjäreborgista STT:lle.

Britannia on käynnistämässä Matterhorn-nimellä kulkevan operaation, jonka tarkoituksena on tuoda kotimaahan 150  000 yrityksen matkoilla ulkomailla olevaa brittiasiakasta.

BBC:n mukaan tyhjiä lentokoneita lähti jo sunnuntaina maailmalle hakemaan brittituristeja kotiin. Kotiuttamisoperaatiota on kuvattu rauhanajan suurimmaksi.

Guardianin mukaan myös lentoyhtiöt British Airways ja easyJet ovat ilmeisesti mukana lennättämässä turisteja kotiin. Brittituristeja lomailee paitsi Euroopan eri kohteissa myös Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Yhdysvalloissa ja Karibialla


Vaikuttaako konkurssi lomamatkaasi? Ota meihin yhteyttä: uutiset@mtv.fi tai WhatsApp: 040 5785504.

Lue myös:

    Uusimmat