Valtaosa sähköautoilijoista ei suosittelisi autoaan muille – yhden merkin kuskit poikkeus

Tässä on uusi Tesla Model S 1:03
Tältä näyttää Tesla Model S Plaid.

Sähköautojen tekniikka menee eteenpäin nopeasti, ja akkukäyttöisten autojen määrä kasvaa koko ajan, mutta latausinfrastruktuuri ei ole pysynyt muun kehityksen kelkassa. Tämä heijastuu myös siihen, kuinka tyytyväisiä sähköautoilijat ovat omiin autoihinsa.

Tuoreen saksalaiskyselyn mukaan vain alle puolet sähköautojen omistajista – vaatimattomat 47 prosenttia – suosittelisi autoaan muille. Ainoastaan Tesla erottui joukosta edukseen, sillä sitä suositteli ylivoimainen enemmistö omistajista.

Sähköautoja vuokraavan Nextmoven teettämään ja markkinatutkimusyhtiö Uscalen toteuttamaan kyselyyn vastanneista 2 800 sähköautoilijasta noin 70 prosenttia kertoi jonkinasteisesta tyytymättömyydestä latausinfrastruktuuriin. Kyselystä uutisoi saksalaislehti Focus.

Ärsytystä aiheuttivat erityisesti ongelmat latauksen aloittamisessa, latauksen keskeytyminen sekä hidas latausnopeus. Noin joka kolmas vastaaja ilmoitti kuitenkin olevansa tyytyväinen nykyiseenkin latausinfraan.

Uscalen mukaan tulokset heijastelevat kuluttajien vaatimusten kovenemista nopeasti kehittyvää teknologiaa kohtaan.

Yksi merkki ylitse muiden

Vaikka valtaosa sähköautoilijoista ei ollutkaan valmis suosittelemaan omaa autoaan muille, olivat Teslalla ajavat kuljettajat poikkeus. Heistä nimittäin peräti 81 prosenttia kertoi voivansa suositella autoaan myös muille. Vain 3 prosenttia Tesla-kuskeista sanoi, että ei missään nimessä suosittelisi autoaan.

Häntäpäätä edusti Nissan, jonka sähköautoja suositteli vain 19 prosenttia sellaisella ajavista. 53 prosenttia Nissan-kuskeista suosittelisi ystäviään ostamaan jonkin muun merkin sähköauton.

Saksalaistutkimuksesta uutisoi aiemmin Tekniikka&Talous.

Lähde: Focus

Lue myös:

    Uusimmat