Valtakunnansovittelijalta ei ehdotusta Postin työkiistaan – neuvottelut jatkuvat sunnuntaina

3:56

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala ei ole antanut sovintoehdotusta postialan työkiistaan. Neuvottelut ovat päättyneet tältä päivältä.

Neuvotteluita jatketaan sunnuntaina kello 14. Piekkala antoi Posti- ja logistiikka-alan unionille (PAU) ja työnantajapuolta edustavalle Palvelualojen työnantajille (Palta) kotitehtäviä.

Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoo, että töitä on vielä paljon tehtävänä eikä sovintoehdotusta välttämättä tule edes vielä sunnuntaina.

Aarto kertoi eilen, että työnantajapuoli voisi olla valmis jatkamaan neuvotteluja nykyisen työehtosopimuksen pohjalta. Hänen mukaansa neuvotteluita jatketaan tältä pohjalta.

– Molemmat osapuolet ovat halukkaita selvittämään tämänkin polun, Aarto sanoi toimittajille valtakunnansovittelijan toimistolla.

Hänen mukaansa neuvotteluita on käyty rakentavassa hengessä, ja hänellä on tunne, että asioita yritetään ratkaista vakavissaan.

PAU:n Nieminen: Hyvin päästy eteenpäin

Myös PAUn Heidi Nieminen kuvaili, että neuvotteluita on käyty hyvässä hengessä.

– Hyvin pääsimme eteenpäin.

Nieminen sanoo, että pohjana keskusteluissa on nykyinen työehtosopimus, mutta sen tarkemmin hän ei kuitenkaan halua mennä neuvotteluiden sisältöön.

– Nyt on tärkeintä antaa neuvotteluille rauha ja mennä sillä tavalla eteenpäin, että varmasti molemmilla osapuolilla pysyy luottamus siihen, että keskustellut asiat pysyvät ovien sisäpuolella niin kauan kuin neuvottelut ovat kesken, Nieminen sanoo.

Nieminen sanoi, että on hirveän vaikea ennustaa, voidaanko sovintoehdotus antaa jo sunnuntaina.

Neuvottelut alkoivat tänään aamulla hieman kello yhdeksän jälkeen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja