Mainos

Postikiistan osapuolet valmiita pitkään tapaamisen sunnuntaina – Paltan Aarto toivoo muiden liittojen malttavan mielensä "kuin sieninä sateella" tulevien tukitoimien suhteen

Postilakon osapuolet ovat valmiita olemaan pitkään koolla tänään valtakunnansovittelijan luona.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ja Palvelualojen työnantajat Palta tapaavat valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla kello 14 alkaen. Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto vahvistaa, että päivän keskusteluille ei ole asetettu takarajaa.

– Asiat pyritään aktiivisilla toimilla ratkaisemaan, eikä ratkaiseminen saa jäädä ajasta kiinni, hän sanoi ennen päivän neuvotteluja STT:lle.

Asioita on yhä paljon pöydällä, ja niiden ratkaisu edellyttää hyvää tahtoa puolin ja toisin, Aarto arvioi. Hänen mukaansa ratkaisua on kuitenkin haettu aktiivisesti, ja hän toivoo samanlaisen hengen jatkuvan tänäänkin.

Neuvottelujen etenemistä toivoo myös työntekijäpuolta edustava PAU.

– Kahdella edellisellä kerralla on mielestäni menty asioissa eteenpäin ja toivon, että tänäänkin mennään eteenpäin, liiton puheenjohtaja Heidi Nieminen kertoo.

– Meillä on valmius olla paikalla niin pitkään kuin valtakunnansovittelija katsoo järkeväksi.

Tukitoimet eivät vaikuta neuvotteluihin

Osapuolet olivat viimeksi Piekkalan luona perjantaina. Kuten sitä edeltäneessä tapaamisessa, valtakunnansovittelija kertoi antaneensa Paltalle ja PAUlle "kotitehtäviä". Kumpikaan osapuoli ei kuitenkaan halunnut luottamuksellisuuden nimissä kommentoida niiden sisältöä julkisuudessa.

– En halua niitä asioita lähteä sen kummemmin avaamaan, koska sovittelu on tällä hetkellä varsin herkässä vaiheessa, Paltan Aarto kuittaa.

Aarto pitää valitettavana jatkuvia ilmoituksia tukitoimista, joita esimerkiksi kuljetusalan liitot ovat osoittaneet PAUlle. Esimerkiksi Auto- ja kuljetusalan liitto AKT on kertonut tukitoimista kolmena päivänä putkeen.

– Uusia tukitoimia näyttää nyt tulevan kuin sieniä sateella.

Ne eivät kuitenkaan hänen mukaansa vaikuta neuvotteluihin.

– Muiden liittojen tulisi malttaa mielensä ja rauhoittaa tämä neuvottelutilanne. Mitkään tukilakkoilmoitukset eivät poista ongelmia, joihin näissä neuvotteluissa ollaan hakemassa ratkaisua.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja