Mainos

Postilakon sovittelu jatkuu perjantaina, sovittelija antoi osapuolille kotiläksyjä – PAU: "Kai siinä pieni askel päästiin eteenpäin"

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoo, että postilakon sovittelussa päästiin keskiviikon pari tuntia kestäneen tapaamisen aikana hieman eteenpäin.

Asiat ovat vielä ratkaisematta, mutta Nieminen kuvasi tilannetta sanoen, että keskusteluihin on tullut "uutta näkökulmaa".

– Kai siinä pieni askel päästiin eteenpäin siinä mielessä, että ei jannattu paikallaan, Nieminen sanoi.

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala ilmoitti, että sovittelua jatketaan perjantaina aamuyhdeksältä. Nieminen kertoi, että Piekkala oli antanut molemmille osapuolille "kotitehtäviä", eli selvitettäviä asioita. Hän ei ryhtynyt arvioimaan, onko ratkaisulle rahkeita vielä perjantaina.

– Vaikeaa se on, en ole vielä hirveän toiveikas sen osalta. Kyllä tässä vielä on paljon tekemistä, Nieminen sanoi.

Myös työnantajapuolta edustava Palvelualojen työnantajien (Palta) toimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoi, ettei usko tilanteen vielä olevan kypsä sovintoesityksen tekemiselle.

– Se tietysti riippuu valtakunnansovittelijasta. Mitään uutta ja ihmeellistä tässä ei ole ilmennyt.

PAU aloitti lakon maanantaina. Liitto ilmoitti alun perin kahden viikon lakosta, mutta se on myöhemmin laajentanut sitä neljäviikkoiseksi.

Tällä hetkellä lakon piirissä on noin 9 000 työntekijää, joiden tehtävät koskevat postin jakelua, käsittelyä ja kuljetusta. Jos osapuolet eivät pääse sopuun, työtaistelutoimet laajenevat kahden viikon päästä myös toimihenkilö- ja myymälätehtäviin.

Niemisen mukaan Posti on rikkonut lakkoa käyttämällä vuokratyövoimaa selvästi enemmän kuin normaalisti. Posti on sanonut, että vuokratyövoiman käyttö esimerkiksi pakettilajittelussa on samalla tasolla kuin normaalisti, mutta Nieminen on eri mieltä.

– Lakkovahdit pystyvät todistamaan, että se väite on valhe, Nieminen sanoi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja