Valtaisalla kiireellä Urheilugaalasta poistunut Teemu Pukki pysähtyi äkisti nähtyään tutut kasvot – tunteikas kohtaaminen: ”Siinä ei tarvittu sanoja”

Teemu Pukki valittiin Vuoden urheilijaksi –"Iso kiitos kuuluu kanssapelaajille" 1:39
Vuoden urheilijaksi valittu Teemu Pukki kertoi Tulosruudulle perheensä merkityksestä jalkapallouralla.

Vuoden urheilijaksi valitulla Teemu Pukilla oli mediavelvollisuuksien jälkeen tulipalokiire pois Ilmalan areenalta ja Urheilugaalasta, sillä häntä odotti yksityiskone takaisin Englantiin.

Norwich Cityn mediavastaava repi kiirettään pahoitelleen Pukin väkisin kirjoittavan median edestä ja matkan päälle. Kiireestään huolimatta kotkalaisella oli kuitenkin aikaa pysähtyä hetkeksi, kun hän huomasi hallin käytävällä tutun hahmon.

Tunteikas kohtaaminen päättyi paljonpuhuvaan halaukseen. Rutistettavaksi pääsi kotkalaisvaikuttaja Jouko Lehtoranta, joka alkoi tukea Pukkia jo vuonna 2006 tämän ollessa 16-vuotias lahjakkuus.

–  Ei siinä tarvittu sanoja. Me tunnetaan toisemme niin hyvin. Molemminpuolinen rutistus viestitti sen ilon ja tunteen, mitkä tähän iltaan liittyivät, Lehtoranta kuvaili MTV Urheilulle.

Lehtoranta myönsi olleensa liikuttunut Pukin valinnasta Vuoden urheilijaksi.

– Tällä hetkellä olen onnellinen Teemun perheen ja taustavoimien puolesta. Kiitollinen olen Teemulle siitä, että meidän yhteinen matka on kestänyt 14 vuotta ja toivottavasti se vain jatkuu tästä.

Lehtorannan ja Pukin yhteistyö alkoi, kun nuori lupaus pelasi Veikkausliigassa FC KooTeePeen riveissä. Isot pyörät alkoivat pyöriä, kun HJK-ottelun jälkeen Antti Muurinen kuvaili Pukkia lahjakkaimmaksi suomalaiseksi sitten Jari Litmasen.

– Ystävänpäivänä 2007 keräsin porukan, jossa oli itseni lisäksi viisi liikemiestä ja yksi liikenainen. Annoimme Teemulle ja hänen isälleen silloin merkittävän taloudellisen tuen. Siitä meidän yhteistyö käytännössä alkoi, Lehtoranta muisteli.

– Nyt Teemu ei todellakaan tarvitse sellaista tukea, kun hän on omalla kovalla työllään ansainnut sen, missä hän nyt on.

Lue myös:

    Uusimmat