Mainos

Valtaisaan Jätkäsaaren betonibunkkeriin kaavaillaan hulppeaa uimahallia – hanketta on hidastanut oikeuskäsittely

Helsingin kaupunginhallitus esittää, että Jätkäsaaren Bunkkerin kiinteistö myydään ja kiinteistössä toteutetaan uimahalli- ja asuntohanke. Valtuustolle esitetään, että kiinteistö myydään SRV Rakennus Oy:lle 22,7 miljoonan euron hintaan.

Kappaletavaravarastoksi rakennettu Bunkkeri on kooltaan 38 800 neliömetriä. Kaupungin mukaan Bunkkerista olisi tarpeellista tehdä uimahalli, sillä alueella ennakoidaan asuvan 2020-luvun puolivälissä noin 17 000 asukasta. Liikuntatilojen luonnehditaan palvelevan alueen asukkaiden lisäksi myös paikallisia kouluja sekä eteläisen ja läntisen Helsingin asukkaita.

Bunkkerin liikuntatilojen on suunniteltu valmistuvaksi vuonna 2021 ja uimahallin vuonna 2022. Kaupungin hankesuunnitelman mukaan se vuokraisi tilat 25 vuodeksi. Tämän lisäksi Bunkkeriin rakennetaan asuntoja 20 500 kerrosalaneliömetriä.

Oikeuskäsittely jarruttanut hanketta

Jätkäsaaren Bunkkerin muuttaminen uimahalliksi on ollut suunnitelmissa jo pitkään, mutta hankkeen toteuttamista on viivästyttänyt oikeuskäsittely.

Kaupunginvaltuusto valitsi toukokuussa 2016 SRV Rakennus Oy:n bunkkerin hankekokonaisuuden toteuttajaksi, mutta päätös kumottiin Helsingin hallinto-oikeudessa. Syyskuussa 2017 hallinto-oikeus katsoi, että vaikka liikunta- ja uimahallitilat olisivat merkittävässä osassa hankkeessa, kyseessä olisi kuitenkin pääasiallisesti kiinteistön ja asuinrakennusoikeuden myymisestä ja puolueettoman arvioijan olisi pitänyt arvioida kiinteistön markkina-arvo kuntalain mukaisesti.

Helsingin kaupungin mukaan Bunkkerin hankekokonaisuuden tarkoituksenmukaiseksi toteuttamisvaihtoehdoksi nousi yksinoikeudellinen kiinteistökauppa hallinto-oikeuden päätöksen mukaisesti ja kaupungin mukaan jo aiemmin valitulla rakennuttajalla on edellytykset jatkaa hankkeen toteuttamista kaupungin esittämän aiemman tarjouksen pohjalta.

Bunkkerin myymisestä ja sopimuskokonaisuuden hyväksymisestä päättää lopullisesti kaupunginvaltuusto. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.