Vältä hätiköityjä ratkaisuja – älä sisusta tällaisissa tilanteissa

Aina ei kannata toimia impulssien mukaan. Lue, millaisissa tilanteissa kannattaa jättää sisustuspäätöksen odottamaan parempaa hetkeä.

Pohditko sisustavasi kotisi uudelleen? Tietyissä tilanteissa kannattaa vältellä hätiköityjä ratkaisuja ja harkita vielä suurempia päätöksiä.

Lue, millaisissa olosuhteissa suurta sisustusprojektia kannattaa lykätä.

1. Hämmentyneenä

Jos olet epävarma sisustustyylistäsi, sisustuselementtien shoppailu voi olla turhauttavaa ja jopa pelottavaa. Saatat tietää, mistä pidät, kun näet sen, mutta et osaa yhdistellä asioita omassa kodissasi.

Keskity mieluummin oppimiseen.

Sen sijaan, että kääntäisit aivosi heti päätösten teko -moodille, yritä oppia joitain perusasioista sisustuksesta. Yritä myös hahmottaa, miten esimerkiksi eri väriyhdistelmät vaikuttavat sinuun. Tee sisustuspäätöksiä vasta sitten, kun hahmotat paremmin, millainen on juuri sinun tyylisi. 

2. Kun koet muutoksia

Menitko juuri naimisiin? Jos yrität sisustaa kotisi muutaman ensimmäisen kuukauden aikana, et pääse nauttimaan kunnolla avio-onnestasi.

Saitko juuri lapsen? Käytä tämä aika mieluummin nukkumiseen. Jos et saanut lastenhuonetta valmiiksi toisen raskauskolmanneksen aikana, älä huoli. Pääasia, että sinulta löytyy vauvalle sänky ja hoitopöytä. Muut asiat voivat odottaa siihen, että vauva nukkuu läpi yön ja pystyt keskittymään muuhunkin kuin selviämiseen.

Muutitko juuri? Sinua saattaa houkutella sisustusprojektin aloittaminen välittömästi, mutta se voi olla valtava virhe. Jos ei sinulla ole erittäin selkää käsitystä siitä, millaiselta haluat uuden kotisi näyttävän tai älyttömästi vapaa-aikaa sen toteuttamiseen, on parempi odottaa hiukan.

Keskity mieluummin yksinkertaisuuteen.

Sen sijaan, että sisustaisit, keskity niiden asioiden poistamiseen, jotka eivät sovi uuteen elämänvaiheeseesi. Käy huone huoneelta läpi ja mieti, mitä asioita tarvitset. 

Muista, että koti, jossa on vähemmän tavaroita, on täydellinen lähtökohta rakentaa jotain kaunista.

3. Sellaisena aikana, kun kaikki tuntuu ylivoimaiselta

Jos käyt läpi emotionaalisesti raskasta aikaa, ei kenties ole oikea hetki sisustaa. Vaikka sisustus olisikin sinusta stressitöntä ja puhdistavaa, varo lohtushoppailua.

Keskity ennemmin järjestelyyn.

Kun elämä tuntuu arvaamattomalta eivätkä langat tunnu pysyvän käsissäsi, kannattaa kehitellä järjestelmiä, joiden avulla kotisi pysyy järjestyksessä. Se saattaa tuoda hieman helpotusta muuten stressaavaan elämäntilanteeseen.

4. Kun sinusta tuntuu, ettei kotisi ole ikinä tarpeeksi hyvä

Jos sisustuksen lähtökohdat tulevat epäilyksestä ja epävarmuudesta, saat tuskin aikaiseksi mitään hyvää. Saatat tuhlata liikaa rahaa uusiin sisustuselementteihin kompensoidaksesi sitä, miltä kotisi saa sinut tuntumaan. Et pysy uskollisena omalle tyylillesi ja yrität luoda jotain, joka ei ole "sinua". Saatat myös vertailla itseäsi ja kotiasi muihin.

Keskity ennemmin kiitollisuuteen.

Tarkastele isompaa kokonaiskuvaa. Ole kiitollinen niistä asioista, joita monilla muilla ei valitettavasti ole. Kun muistat, kuinka siunattu oikeasti olet, ymmärrät, että sinun on turha stressata asioista, joita sinulla ei ole.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat