Mainos

Valmistaudu kevääseen: 9 tarpeellista hankintaa kevättä varten

Vuodenajan vaihtuminen tuo uusia tarpeita paitsi pukeutumiseen, myös sisustukseen ja liikkumiseen. Näiden hankintojen myötä olet valmis kevääseen!

Nämä hankinnat kannattaa tehdä ennen kevään tuloa

Kevät tuo mukanaan pieniä arjen muutoksia ja uutta vapaa-ajan tekemistä. Jotta kevät ei pääse yllättämään, voit valmistautua kevään tuloon jo lopputalvesta.

Keväällä epävakainen sää ja lisääntyvä valoisuus asettavat haasteita paitsi pukeutumiselle, myös sisustukselle. Esimerkiksi säänkestävät ulkoiluvaatteet ja valoa läpäisemättömät pimennysverhot ovat tarpeellisia hankintoja kevättä varten.

 Pimennysverhot ja muut kevään hankinnat voi saada hankittua edullisestikin talvialesta tai kevätkampanjasta. Kun etsit tiettyjä tuotteita edullisemmin, kannattaa vilkaista tarjouslehdet alennuksien varalta. Jos hankinnat eivät ole vielä tänä keväänä ajankohtaisia, voit hyödyntää ensi vuotta ajatellen myös Black Friday 2024 -tarjoukset. Esimerkiksi harrastusvälineitä tai merkkivaatteita voi löytää hyvinkin edullisesti Black Fridayna.

1. Suojaa kasvot ja silmät kevätauringolta
Kevätaurinko ei välttämättä vielä lämmitä kasvojen iholla, mutta iho saattaa silti palaa. Varsinkin lumihangesta heijastuva auringonvalo voi polttaa kasvojen ihon yllättävänkin nopeasti, joten aurinkorasva voi olla tarpeen jo talvella. Jos käytät meikkivoidetta, varmista, että voiteessa on riittävän suuri aurinkosuojakerroin. 
Myös silmät kannattaa suojata kevätauringolta laadukkailla aurinkolaseilla. Jos harrastat esimerkiksi laskettelua tai hiihtämistä, satsaa lajia varten suunniteltuihin laseihin.

2. Vaihda ihonhoitotuotteet kevyempiin
Keväällä ilmankosteus alkaa nousta, joten ihokaan ei kuivu enää niin herkästi. Talven tehokosteuttavat voiteet ja muut ihonhoitotuotteet voi siis vaihtaa vähitellen kevyempiin ja nopeammin imeytyviin versioihin.

3. Satsaa sopiviin vaatteisiin
Hyvä kevättakki ulkoiluun kestää tuulta ja sadetta, eikä jätä sinua pulaan yllättävässä lumisateessakaan. Jos ulkoilet paljon, hanki myös kevätsäähän sopivat ulkohousut. Ulkovaatteiden vesipilariarvon olisi hyvä olla vähintään 3 000 mm, jolloin vaate pitää sinut kuivana kevätsateen yllättäessä. Kevätsäähän sopivia ulkovaatteita löydät Hobbyhall.fi-verkkokaupasta esimerkiksi Helly Hansen - ja Didriksons-merkeiltä.

4. Älä unohda sateenvarjoa
Kevään ja syksyn luottovaruste on laadukas sateenvarjo, joka ei väänny tuulen mukana. Sateenvarjoa kannattaa pitää mukana sekä käsilaukussa että autossa. Laukkuun sopii hyvin pieni, kokoontaitettava varjo, kun taas autossa sateenvarjo voi olla isompikin.

5. Välineet kevään harrastuksiin ja liikkumiseen
Ilmojen lämmetessä ulkona tulee vietettyä enemmän aikaa. Onko tänä keväänä aika hankkia uusi polkupyörä tai muita liikkumiseen tarvittavia välineitä? Tai oletko ajatellut aloittaa uuden harrastuksen, kuten esimerkiksi frisbeegolfin tai juoksemisen? Hobbyhall.fi-verkkokaupasta voit tilata välineet sekä liikkumiseen että harrastamiseen helposti.

6. Kevät on kukkien aikaa
Jos sinulla on oma piha tai parveke, on kevät otollista aikaa istuttaa kukkia tai esikasvattaa taimia. Hanki haluamasi siemenet ja puutarhavälineet hyvissä ajoin. 

Jos et kasvata kukkia itse, voit hankkia niitä kaupasta valmiina koristamaan kotiasi. Keväisiä kukkia ovat muun muassa tulppaanit ja narsissit. Niiden avulla saat helposti kevään raikkautta kotiisi. Kauniit kukat tai puutarhanhoitotarvikkeet ovat myös oiva äitienpäivälahja kukista pitävälle äidille tai isoäidille.

7. Varmista hyvät yöunet
Päivä pitenee ja aurinko paistaa yhä myöhempään. Jos makuuhuoneessasi ei vielä ole pimennysverhoja, keväällä on hyvä aika hankkia sellaiset. Pimennysverhoilla varmistat, ettei luonnon keväällä lisääntyvä valoisuus häiritse yöuniasi.

Kun olet hankkimassa pimennysverhoja, mittaa sopiva verhojen koko. Tarkista myös, miten verhot kiinnitetään: tarvitsetko tankoon pujotettavat verhot vai kiinnitetäänkö verhot renkailla tai verhonipistimillä? Hobbyhall.fi-verkkokaupassa voit seuloa valikoimaa muun muassa kiinnitystavan ja verhon koon mukaan. Valikoimasta löytyy useita kauniita pimennysverhoja esimerkiksi AmeliaHome-, Homede- ja Design 91 -merkeiltä.

8. Hanki lämpötilaan sopiva peitto
Monissa taloissa sisälämpötila on talvella viileämpi kuin kesällä. Talvikäytössä paksu peitto onkin ihanan lämmin, mutta kesällä peitto on tukalan kuuma. Kun ilmat lämpenevät, peitto kannattaakin vaihtaa ohuempaan.

Talvipeiton voi säilyttää pesun jälkeen tyhjiöpussissa, joka auttaa säästämään tilaa komerossa. Muista vaihtaa myös loma-asunnon peitot ohuempiin kesäpeittoihin.

9. Autoilija, muista renkaat!
Kesärenkaat saa vaihtaa autoon aikaisintaan huhtikuun alussa tai sään salliessa. Vanhojen kesärenkaiden urasyvyys kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ja hankkia tarvittaessa uudet kesärenkaat. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löydät muun muassa Michelinin, Nokian ja Hankookin renkaat. 
 

Lue myös:

    Uusimmat