Mainos

Kuivan ihon hoitovinkit kylmän talven varalle

Onko sinulla kuiva tai herkkä iho, joka reagoi voimakkaasti talven kylmyyteen? Voit ehkäistä ihon kuivumista artikkelissa kerrotuilla toimenpiteillä, jotka on helppo toteuttaa kotona. 

Kiinnitä huomiota huoneilman kosteuteen

Talvi voi olla vaikeaa aikaa ihon kannalta, koska kylmä ulkoilma ja kuiva sisäilma johtavat helposti ihon kuivumiseen. Jos sinulla on herkkä tai kuiva iho, ihon kosteustasapainosta huolehtimiseen kannattaa panostaa erityisen hyvin. 

Useimpien kiinteistöjen sisäilman kosteus vähenee talvella, joka edesauttaa ihon kuivumista. Kesällä normaali sisäilman kosteusprosentti on 50 - 70%, kun taas talvella sisäilman kosteus on tyypillisesti 20 - 40%. Ilmankosteusmittarin avulla voit selvittää oman kotisi ilmankosteuden tason.

Kuiva sisäilma pahentaa ihon kuivumista. Yhdessä pakkasilman kanssa se aiheuttaa ihon pintakerroksen halkeilua ja kuivaa ihottumaa, johon eivät perusvoiteet tehoa. Ilmankostutin sisätiloissa on hyvä laite, jolla saat pidettyä ilman kosteustason sopivana talvella.

Laadukas ilmankostutin on säädettävä ja mahdollisimman hiljainen. Sen vesisäiliö on riittävän suuri huoneen pinta-alaan nähden. Voit nostaa huoneen ilmankosteuden talvella noin 40 prosenttiin, jonka jälkeen ilmankostutin pitää sammuttaa. Liiallinen kosteus tiivistyy rakenteisiin ja voi aiheuttaa kosteusvaurion. 

Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löytyy sopiva ilmankostutin kaikenlaisiin tiloihin ja käyttötarkoituksiin. Suosittujen Venta-, Philips- ja Beurer-ilmankostuttimien lisäksi hyviä ja kohtuuhintaisia ilmankostuttimia löytyy myös muun muassa Xiaomi- ja Duux-merkeiltä. Muista hankkia ilmankosteusmittari ja ilmankostutin myös loma-asuntoosi, mikäli se on käytössä talvella. 

Kuuma vesi on kuivuudesta kärsivän ihon vihollinen

Pakkanen ja tuuli kuivattavat erityisesti käsien ja kasvojen ihoa. Kun liikut ulkona pakkassäällä, pyri suojaamaan kädet ja kasvot hyvin. Jos mahdollista, harrasta mieluummin sisäliikuntaa kovimpien pakkasten aikaan. 

Muhkeat kaulaliinat ja pipot ovat kuivasta ihosta kärsivän lempiasusteita, samoin tuulenpitävät hanskat. Löydät kauniita, lämpimiä ja erilaisilla teknisillä ominaisuuksilla varustettuja asusteita talveen Hobbyhall.fi-verkkokaupan sivuilta. 

Vaikka varsinkin ulkoilun jälkeen olisi mukava mennä kuumaan, kroppaa lämmittävään suihkuun tai kylpyyn, kuumaa vettä kannattaisi talvella välttää. Kuuma vesi nimittäin poistaa iholta sen luonnollista rasvaa, jonka vuoksi iho kuivuu entistä herkemmin. Käytä talvella peseytyessäsi lämmintä vettä kuuman sijaan. 

Ihon kuivumiseen vaikuttaa myös koko kehosi kosteustasapaino, eli esimerkiksi se, paljonko juot vettä päivän aikana. Jos kärsit jatkuvasti pienestä nestehukasta, ei ihollekaan riitä kosteutusta. Muista juoda riittävästi vettä pitääksesi ihosi kosteutettuna sisältä päin.

Suosi talvella kosteuttavia ihonhoitotuotteita

Talvella peseytymiskertoja kannattaa mahdollisuuksien mukaan harventaa, sillä vesi pesee lian mukana pois myös ihon omaa suojaavaa rasvaa. Kun käyt suihkussa tai kylvyssä, kannattaa ihoa hoitaa ja kosteuttaa peseytymisen jälkeen hyvin. 

Valitse mieto ja kosteuttava saippua, joka ei kuivata ihoa. Levitä kosteusvoidetta tai vartalovoidetta heti suihkun tai kylvyn jälkeen, kun iho on vielä hieman kostea. Voit käyttää kosteuttavaa kasvonaamiota tai kosteuttavaa hoitoainetta hiuksille kerran viikossa tehostaaksesi kosteutusta.

Käytä kosteusvoidetta kasvoilla päivittäin, erityisesti suihkun tai kylvyn jälkeen. Valitse kosteusvoide, joka sopii omalle ihotyypillesi. Sen sijaan ihon kuorintaa kannattaa vähentää talvella, koska kuorinta voi ärsyttää ihoa ja tehdä siitä entistä kuivemman.

Huulet voivat myös kuivua talvella, joten käytä huulirasvaa pitääksesi huulet kosteutettuina. Vaikka aurinko ei ehkä paista kirkkaasti, iho voi silti palaa auringossa talvella. Käytä aurinkosuojavoiteita avoimilla ihoalueilla, kuten kasvoilla ja käsivarsilla. 

Hobbyhall.fi-verkkokaupasta voit tilata kosteuttavat kasvo- ja vartalovoiteet, aurinko- ja huulirasvat sekä hyväntuoksuiset shampoot ja suihkusaippuat samalla kertaa. Ihonhoitotuotteet ovat myös hyvä lahjaidea esimerkiksi äidille tai ystävättärelle.

 

Lue myös:

    Uusimmat