Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Valmista maailmankuulua klassikkokastiketta kotona – näin onnistut!

Hollandaise-kastike on yksi maailman kuuluisimmista kastikkeista.
Hollandaise-kastike on yksi maailman kuuluisimmista kastikkeista.Shutterstock
Julkaistu 09.12.2013 09:05(Päivitetty 07.02.2014 16:07)

Kuuluisan hollandaise-kastikkeen valmistamisessa on muutama kikka, jotka tuntemalla herkullinen kastike valmistuu kotioloissakin yllättävän helposti voileipien tai keitetyn parsan seuraksi. HK:n tuotekehityskokki Tero Honkaniemi kertoo Lihakoulu-blogissa, kuinka hollandaise-kastikkeen valmistus onnistuu!

Honkaniemi kehottaa jokaista kokeilemaan rohkeasti klassisen hollandaise-kastikkeen valmistamisesta, sillä maailmankuululla kastikkeella voi yllättää monen ruokailijan äärimmäisen positiivisesti.

–Hollandaise on yksi "maailman suurista kastikkeista", ja sen valmistamisen taitoa kannattaisi jokaisen innostuneen ja itseään kunnioittavan kotikokin harjoitella. Valmistus vaatii vähän taitoa ja tarkkuutta, mutta tässäkin harjoitus tekee mestarin, Honkaniemi toteaa.

Hollandaise-kastike sopii erityisen hyvin vaalean lihan ja kalan kanssa. Perinteisesti kuuluisaa kastiketta tarjoillaan keitetyn parsan seurana.

– Kastikkeen ytimenä toimii voimakkaan hapan ja etikkainen mausteliemi, joka on redusoitu eli tiivistetty keittämällä sitä kasaan. Liemen happamuus yhdessä sitruunan hapon kanssa raikastavat muutan kovin rasvaista kastiketta, Honkaniemi kertoo.

Katso Tero Honkaniemen Lihakoulu-blogista, kuinka hollandaise-kastike valmistuu!

Lue myös:

Kuvat: Shutterstock

Lisää aiheesta:

Tässä on paras kastike pihville – vain neljä ainesosaa ja valmistuu kahdessa minuutissa!Ruokabloggarin jauhelihakastike on kaukana kouluaikojen ”hirvitysversiosta” – tällä reseptillä syntyy täydellinen bolognese Ruokabloggari lorautti pastan joukkoon vodkaa ja ällistyi – supermaukas lopputulos sai jopa periaatteet horjumaanOdottamaton ainesosa nostaa pastaruokasi aivan uudelle tasolle – kokeile ja ylläty! IS: Salainen ainesosa tekee jauhelihakastikkeesta huikean hyvää"Antaa ruoalle sielun" – 3 kastiketta, jotka jokaisen suomalaisen tulisi osata valmistaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:29
    Koirat

    Kun Topi-koira livahti pihaportista, alkoi viikkoja kestänyt seikkailu

  • Eilen21:04
    Turkki

    Kissa puussa -tilanne kärjistyi Turkissa: Kuski ajoi naisen päälle ja sai turpiinsa

  • Eilen20:11
    Luonto ja eläimet

    Poliisi hälytettiin auttamaan "naista hädässä" Yhdysvalloissa – paikalla odottikin huutava Simon

  • Eilen18:53
    Migreeni

    Mistä tietää, onko päänsärky migreenin aiheuttamaa?

  • Eilen17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla