Valmista maailmankuulua klassikkokastiketta kotona – näin onnistut!

Kuuluisan hollandaise-kastikkeen valmistamisessa on muutama kikka, jotka tuntemalla herkullinen kastike valmistuu kotioloissakin yllättävän helposti voileipien tai keitetyn parsan seuraksi. HK:n tuotekehityskokki Tero Honkaniemi kertoo Lihakoulu-blogissa, kuinka hollandaise-kastikkeen valmistus onnistuu!

Honkaniemi kehottaa jokaista kokeilemaan rohkeasti klassisen hollandaise-kastikkeen valmistamisesta, sillä maailmankuululla kastikkeella voi yllättää monen ruokailijan äärimmäisen positiivisesti.

–Hollandaise on yksi "maailman suurista kastikkeista", ja sen valmistamisen taitoa kannattaisi jokaisen innostuneen ja itseään kunnioittavan kotikokin harjoitella. Valmistus vaatii vähän taitoa ja tarkkuutta, mutta tässäkin harjoitus tekee mestarin, Honkaniemi toteaa.

Hollandaise-kastike sopii erityisen hyvin vaalean lihan ja kalan kanssa. Perinteisesti kuuluisaa kastiketta tarjoillaan keitetyn parsan seurana.

– Kastikkeen ytimenä toimii voimakkaan hapan ja etikkainen mausteliemi, joka on redusoitu eli tiivistetty keittämällä sitä kasaan. Liemen happamuus yhdessä sitruunan hapon kanssa raikastavat muutan kovin rasvaista kastiketta, Honkaniemi kertoo.

Katso Tero Honkaniemen Lihakoulu-blogista, kuinka hollandaise-kastike valmistuu!

Lue myös:

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat