Mainos

Valmismatkoja myytiin ennätysvauhtia

Kova kilpailu panee matkayritykset aloittamaan myyntinsä jopa puoli vuotta ennen matkan ajankohtaa.

Valmismatkat ovat edelleen suomalaisten suosiossa. Suurimmat matkanjärjestäjät käynnistivät talvimyyntinsä tänään ja matkoja myytiin ennätystahtia. Esimerkiksi Finnmatkoilta ostettiin kiireisimpinä tunteina 45 matkaa minuutissa.

- Tänään oli kello 7-10 myyty jo yli 8 000 matkaa, kun sisäiseksi tavoitteeksi asetettiin liki 3 000 matkaa, kertoo toimitusjohtaja Riitta Vermas Finnmatkoilta.

Kasvava nettimyynti mahdollistaa ennätyssuuret luvut, mutta vanhemmillakin tavoilla saattaa vielä saada sopivan matkan. Kohteista kaukomaat ovat kasvattamassa suosiotaan.

- Ennätyksellisesti lähti käyntiin. Thaimaa tuntuu vetävän erittäin hyvin ja monia muita uutuuskohteita, esimerkiksi Panama Väli-Amerikassa, on myynyt todella hyvin, sanoo kaupallinen johtaja Tuomo Meretniemi Aurinkomatkoilta.

Matkanjärjestäjien kilpailu parhaista majoituspaikoista on kovaa myös kansainvälisesti. Tämä pakottaa järjestäjät tekemään omat varauksensa aikaisin, ja näin myös kuluttajan on pakko ostaa matkansa jo keväällä. Viisi vuotta sitten talvimatkoja myytiin vasta kesäkuussa.

Seuraava sesonki on lokakuussa, jolloin myydään taas seuraavan kesän lomamatkat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.