Mainos

Valmet-Raisio Metsolle

Paperikonevalmistaja Metso ilmoittaa hankkineensa Valmet-Raision kokonaan omistukseensa. Metso Paper lunasti Raisio Chemicalsilta 49 prosentin vähemmistöosuuden 10 miljoonalla eurolla (59,5 miljoonalla markalla).
Valmet-Raisio toimittaa kemikaalien annostelulaitteita ja vedenkäsittelyjärjestelmiä paperi- ja selluteollisuudelle. Metso ja Raisio ovat kehittäneet Valmet-Raisiossa yhdessä paperikoneen märänpään ja päällystyskemian hallintaa. Metson mukaan yhtiön erikoisosaaminen korostuu uusia paperikoneita kehitettäessä.

Raisio perustelee kauppaa sillä, että se vapauttaa pääomia yhtymän ydintoimialoille. Raisio pyrkii keskittymään paperikemikaaleihin, viljan jalostusketjuun sekä life science -liiketoimintaan.

Valmet-Raisio on alallaan maailman johtavia yrityksiä. Sen toimipisteet ovat Raisiossa, Valkeakoskella, Oberhachingissa Saksassa, Atlantassa Yhdysvalloissa, Sao Paolossa Brasiliassa ja Pekingissä Kiinassa. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 31 miljoonaa euroa (184,4 miljoonaa euroa). Sen palveluksessa on noin 100 henkilöä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.