Ajax kiinni finaalipaikkaan rikkomalla seuraennätyksen – Tottenham-tähden hoipertelu säikäytti Mestarien liigassa

Hollantilainen Ajax haki 1-0-voiton englantilaisen Tottenhamin vieraana jalkapallon Mestarien liigan välierien avausosassa tiistaina. 

Illan ainoa osuma tuli 15. minuutilla. Hakim Ziyech vapautti paitsion rajamailla olleen Donny van de Beekin avopaikkaan, eikä 22-vuotias hollantilaispeluri epäonnistunut päästyään nokikkain Tottenham-vahti Hugo Llorisin kanssa.

Ajax on nyt tehnyt osuman yhdeksässä peräkkäisessä Mestarien liigan vierasottelussa, johon seura ei ole tilastoihin erikoistuneen OptaJoen mukaan yltänyt koskaan aiemmin pystynyt. 

Tottenham hallitsi toista jaksoa, mutta sen paras paikka avautui Ajaxin David Neresille. Hän laukoi pallon tolppaan vieraiden taidokkaan vastahyökkäyksen päätteeksi (video jutun alla).  

Ottelun pelottavin hetki nähtiin puolen tunnin kohdalla. Spurs-tähtipuolustaja Jan Verthongen kolautti päänsä pallontavoittelutilanteessa joukkuetoverinsa Toby Alderweireldin ja Ajax-vahti Andre Onanan kanssa. Verthongenin kasvoista vuoti verta, ja hän oli tuupertua kentän laidalle, kun hän asteli vaihtoon yritettyään ensin jatkaa kamppailua. 

Juttu jatkuu videon alla. 


Otteluparin toinen kohtaaminen pelataan Amsterdamissa ensi viikon keskiviikkona. Voittaja etenee Madridissa 1. kesäkuuta pelattavaan finaaliin.  

Mestarien liiga C Morella keskiviikkona:

Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Barcelona – Liverpool klo 21.55 C More Sport 1

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.​​​​​​​


Lue myös:

    Uusimmat