Valmentajan koronatartunta varjosti EM-hopeaa napanneen Lotta Kemppisen valmistautumista – "Kyllähän se vähän kaoottistakin oli"

9:15
Videolla kuvaa EM-hallikisoista.

Pikajuoksija Lotta Kemppinen viiletti sunnuntaina EM-hopealle 60 metrin juoksussa Puolan Torunin hallikisoissa. Kemppisen valmistautuminen kisarupeamaan oli haastava valmentaja Mervi Brandenburgin koronatartunnan vuoksi.

Kemppinen nappasi sunnuntaina upeasti EM-hopeaa ajalla 7,22. 22-vuotiaan pikakiiturin valmentaja Mervi Brandenburg on ylpeä valmennettavastaan.

– Olen ylpeä suojatistani. Ensimmäiset aikuisten arvokisat ja pystyi tasollaan suoriutumaan kolme kertaa saman päivän aikana – kuitenkin lähelle ennätystään. Se on hieno juttu, Brandenburg iloitsee MTV Urheilulle.

Kemppinen yllätti EM-hopeansa myötä monien urheilua seuraavien ihmisten lisäksi myös itsensä. Brandenburg ja Kemppinen asettivat EM-kisojen tavoitteeksi finaalipaikan, mutta lopputulos olikin positiivinen yllätys.

– Finaalipaikka oli tavoitteena. Kun soiteltiin ennen finaalia, tuli puhetta, että totta kai niistäkin kannattaa lähteä taistelemaan. Hän sanoi itsekin, että lähtee voitosta juoksemaan silloin kuin hän viivalle asettuu, Brandenburg kertoo.

EM-hallikisoihin valmistautuminen ei sujunut kuitenkaan ruusuisesti. Brandenburg sairastui helmikuussa kisattujen SM-hallikisojen jälkeen koronavirukseen, eikä voinut näin ollen vetää valmistavia harjoitteita suojatilleen.

– En nähnyt (harjoituksia) kuin videon välityksellä. Heti SM-hallien jälkeen olin jo sairasvuoteella. Olin kuitenkin tehnyt jo valmistavan ohjelman hallikisoihin, että runko ja kaikki harjoitukset olivat valmiina, Brandenburg sanoo.

Brandenburg ja Kemppinen saivat kuitenkin järjestettyä Kemppiselle harjoitusseuraa, vaikka valmentaja olikin kotona koronaviruksen kourissa. Valmistautumista varjostivat myös molemminpuoliset huolet toisen terveydestä.

– Olin aika voipuneena, niin tietysti hänellä oli huoli minustakin. Minulla oli tietysti huoli, ettei hänelle ole tarttunut. Kyllähän se vähän kaoottista oli, mutta saimme sen ihan hyvin hoidettua, Brandenburg toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja