Valmentaja osoitti reilun pelin henkeä harvinaisessa tilanteessa nousutaistelun keskellä – Arsene Wenger: "Aston Villan ei olisi pitänyt lopettaa pelaamista"

Arsenalin entinen päävalmentaja Arsene Wenger on antanut tunnustusta Leedsin päävalmentajalle Marcelo Bielsalle tämän sunnuntaina Aston Villaa vastaan osoittamasta reilun pelin hengestä Englannin Mestaruussarjassa.

Sunnuntain välikohtaus oli äärimmäisen harvinainen, ei vähiten Leedsin panosten vuoksi. Joukkue olisi suorasta Valioliigaan noususta taistellakseen tarvinnut täydet pisteet.

Leeds teki ottelussa johtomaalin samalla kun Aston Villan pelaajat odottivat peliä vihellettäväksi poikki Jonathan Kodjian maatessa kentän pinnassa. 

Leeds iski pallon maaliin ja tämä sai vastustajan raivostumaan. Selkkauksen lopputuloksena Bielsa käski joukkueensa päästää Aston Villa vapaasti maalintekoon. Ottelu päättyi tasalukemiin 1-1. 

Wenger antoi kiitosta Bielsalle tämän ratkaisusta.

– Se oli merkittävä ele. He pelaavat paluusta Valioliigaan koko maailman seuratessa, Wenger sanoi BeIN Sportsille.

Tasapeli tarkoitti sitä, että Sheffield United varmisti toisen suoran nousijan paikan. Kolmantena olevan Leedsin nousuhaaveet ovat Mestaruussarjan pudotuspelien varassa, joissa joukkue kohtaa esimerkiksi West Bromwichin ja Aston Villan.

Wengerin mukaan Villa teki virheen lopettaessaan pelaamisen. 

– Vain tuomari voi pysäyttää pelin. Villan ei olisi pitänyt lopettaa pelaamista. Leeds otti edun siitä ja tässä kohdassa he olivat syyllisiä. 

– Tällaista reilua peliä voi nähdä jalkapallokentällä. Vain tuomari voi pysäyttää pelin, mutta tämä on merkittävä ele Bielsalta, Wenger sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat