"Karmaiseva päätös" – konkariluotsi haukkui Valioliigaa ja sai tukea Jose Mourinholta

Tottenham kukisti West Hamin 2–0 jalkapallon Valioliigan tiistain myöhäisillan ottelussa. West Ham -luotsi David Moyes kritisoi Valioliigan poikkeuksellista otteluohjelmaa kamppailun jälkeen. 

57-vuotiaan Moyesin mielestä West Hamia sorsittiin, sillä se joutui pelaamaan toisen ottelun neljään päivään, kun Tottenhamilla oli siihen nähden yksi ylimääräinen lepopäivä.  

– Sanoin Valioliigalle, että meillä ei ole ottelua kahdeksaan päivään Tottenham-pelin jälkeen, joten miksi emme olisi voineet pelata tätä matsia vaikka keskiviikkona tai torstaina. Tämä oli karmaiseva päätös Valioliigalta, eivätkä televisioyhtiöt ole auttaneet asiassa, Moyes kihisi. 

Koronaviruspandemia katkaisi kauden keväällä, ja nyt 92 jäljelle jäänyttä Valioliiga-ottelua pelataan viiden viikon aikana. Kun otteluihin ei oteta yleisöä, kaikki kamppailut näytetään televisiossa, mikä luo painetta otteluohjelmalle. 

Myös Tottenhamin manageri Jose Mourinho jakoi Moyesin näkemyksen. 

– Rehellisesti sanottuna, ei ole reilua West Hamia kohtaan, että heidän piti tulla tänne vuorokautta lyhyemmällä levolla, Mourinho summasi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

West Ham putoamisvaarassa

Ottelun ensimmäinen maali oli syntyä ensimmäisen jakson lopulla, mutta VAR-videotarkastuksen jälkeen Tottenhamin maali hylättiin paitsiona.

64. minuutilla West Hamin Tomas Soucek teki oman maalin kulmapotkutilanteessa. Maali videotarkastettiin mahdollisen käsivirheen takia, mutta lopulta maali hyväksyttiin.

82. minuutilla Tottenhamin Harry Kane laukoi pallon West Hamin verkkoon.

Tottenham on sarjassa seitsemäntenä, West Ham viimeisellä säilyjän paikalla. Viivan alla oleva Bournemouth on kuitenkin tasapisteissä West Hamin kanssa, ottelun vähemmän pelanneena. 

Alkuillan ottelussa Leicester ja Brighton päätyivät maalittomaan tasapeliin. Leicesterin 99 kertaa Valioliigassa osuneen hyökkääjä Jamie Vardyn sadannen täysosuman metsästys jatkuu siis edelleen.

Vardyn sijaan ottelun paras paikka oli Brightonilla noin vartin kohdalla. Leicester-maalivahti Kasper Schmeichel poimi kuitenkin Neal Maupayn ponnettoman rangaistuspotkun haltuunsa.

Leicester jatkaa sarjassa kolmantena. Toisena oleva Manchester City on 20 pistettä jäljessä sarjaa johtavaa Liverpoolia.

Lue myös:

    Uusimmat