Valioliigaseura harkitsee oikeudellisia toimia – maksoiko maaliviivateknologian pettäminen sarjapaikan?

Englannin Valioliigasta pudonnut Bournemouth harkitsee oikeudellisia toimia maaliviivateknologiayritys Hawk-Eye Innovationsia vastaan, kertoo The Telegraph.

Seuraa kismittää koronatauon jälkeisellä avauskierroksella Aston Villan ja Sheffield Unitedin välisessä ottelussa tapahtunut kohutilanne. Sheffield United teki ottelussa maalin, johon maaliviivateknologia ei kuitenkaan reagoinut.  Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Hawk-Eye ei toiminut. Sitä on käytetty vuodesta 2013.

Aston Villa säilyi viimeisenä ennen pisteen perässä ollutta Bournemouthia.

Sheffieldin Oliver Norwood antoi vapaapotkun, joka lensi suoraan kohti Orjan Nylandin vartioimaa maalia. Tämä pudotti pallon maalin sisälle, mutta teknologia ei reagoinut tilanteeseen.

Euroopan suurimmissa sarjoissa toimiva Hawk-Eye Innovations pyysi myöhemmin anteeksi tapahtunutta. Paikalla olleet seitsemän kameraa eivät nähneet pallon käyneen maaliviivan yli. Jos maali olisi hyväksytty ja muut pelit pelattu samalla tavalla, niin Bournemouth olisi säilynyt sarjassa paremman maalieron turvin.

Aston Villan luotsi Dean Smith nosti esille aiemmin kaudella tapahtuneen tilanteen, jossa uskoi Villan menettäneen pisteen. 

– Menkää katsomaan Crystal Palace-pelin 94. minuutti. Asioita sattuu. Erotuomari Kevin Friend oli puhaltanut pilliin, kun olimme tehneet maalin, Smith sanoi.

Katso kohutilanne ylälaidan videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat