Sheffield Unitedin nousu Valioliigaan varmistui hämmentävällä tavalla – Leeds lahjoitti tasoituksen epäurheilijamaisen johtomaalin jälkeen

Sheffield Unitedin nousu ensi kaudeksi jalkapallon Englannin Valioliigaan varmistui sunnuntaina, vaikka joukkue ei edes pelannut. Nousu varmistui, kun sarjakolmonen Leeds jäi 1–1-kotitasapeliin Aston Villaa vastaan.

Sarjakakkonen Sheffield United on 88 pisteessä ja Leeds viisi pistettä perässä, kun molemmilla on Englannin mestaruussarjassa enää yksi peli jäljellä. Leeds ei voi siis enää kuroa Unitedin karkumatkaa kiinni ja pudottaa joukkuetta kahdelta suoralta nousupaikalta.

Teemu Pukin edustaman Norwichin nousu varmistui myöhään lauantaina 2–1-kotivoitolla Blackburnista.

Leedsin ja Aston Villan välisen ottelun maalit olivat eriskummallisia. Leeds siirtyi 72. minuutilla johtoon Mateusz Klichin osumalla, joka suututti Aston Villan pelaajat täysin.

Tilanne käynnistyi, kun Aston Villan Jonathan Kodjia loukkaantui ja jäi kentän pintaan makaamaan. Aston Villan pelaajat odottivat Leedsin pelaajien panevan pallon kentältä ulos, jotta peli keskeytyisi. Klich päätti kuitenkin toisin ja päätti kuljetuksensa laukaukseen ja maaliin.

Maali johti pelaajien väliseen nujakointiin ja Aston Villan Anwar El Ghazin ulosajoon.

Se oli kuitenkin vasta alkunäytös.

Leedsin päävalmentaja Marcelo Bielsa päätti hyvittää epäurheilijamaisena pidetyn johtomaalin antamalla Aston Villan tehdä lähes vapaasti tasoituksen. Albert Adomah purjehti aloituksen jälkeen kotijoukkueen maalille useimpien Leedsin pelaajien seuratessa lähinnä katseellaan tilannetta.

–  Annoimme heille maalin. Englantilainen jalkapallo on tunnettu urheiluhengestään, Bielsa sanoi Guardianille.

Lue myös:

    Uusimmat