Vallilan puukotuksesta syytetty 16-vuotias istuu yhä eristettynä aikuisten vankilassa, vaikka rajoitukset purettiin jo viikko sitten – "Kaikki nuorisopaikat ovat täynnä"

Helsingin Vallilassa viime lokakuussa tapahtuneen henkirikoksen pääsyytetyn, 16-vuotiaan pojan, yhteydenpitorajoitukset purettiin viikko sitten, kun asian käsittely oikeudessa alkoi.

Tänään salissa kuullaan jutun loppulausunnot, mutta muuten puukotus on oikeudessa käsitelty.

Viikko sitten oikeus päätti, että pojan yhteydenpitorajoitukset puretaan ja hänet siirretään nuoriso-osastolle joko Kylmäkosken tai Vantaan vankilaan. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut.

Teinipoika on edelleen eristettynä Jokelan vankilassa, missä ei ole nuoriso-osastoa.

– Kaikki nuorisopaikat ovat täynnä, joten päämiestäni ei ole voitu siirtää mihinkään. Hän on edelleen täydessä eristyksessä, pojan asianajaja Juha-Pekka Hippi kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

Asianajajan haastattelu on katsottavissa yllä olevalta videolta. 

Alaikäisenä aikuisten osastolla

16-vuotias poika otettiin kiinni pian viime lokakuun lopussa tapahtuneen puukotuksen jälkeen, ja hän on ollut koko tutkintavankeuden ajan eristettynä. Koronarajoitusten takia hän ei ole saanut tavata läheisiään, vaan ainoastaan jutella heidän kanssaan puhelimessa.

Koska hän on aikuisten vankien osastolla, hän ei saa alaikäisenä olla tekemisissä muiden vankien kanssa.

– Käytännön syistä tämä hänen täysi eristyksensä siis jatkuu. Alaikäisiä suojellaan sillä, että he eivät saa olla tekemisissä aikuisten vankien kanssa, Hippi kertoo.

Hippi toivoo, että hänen päämiehensä pääsee tänään toiseen vankilaan nuoriso-osastolle, koska yksi tällainen nuorisopaikka on mahdollisesti vapautumassa.

Lue myös:

    Uusimmat