Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Valkosipulipatonki

Colourbox
Julkaistu 29.05.2013 12:31
(Päivitetty 29.05.2013 12:32)

Illanviettoon sopii hyvin itse leivottu patonki. Voit leipoa patongit myös puoliksi durum- ja puoliksi puolikarkeista vehnäjauhoista. Durumvehnäjauho parantaa rakennetta lyhyen sitkon avulla eli durumvehnän valkuainen poikkeaa kotimaisen vehnän valkuaisesta.

Vinkki: Laita uuniin paiston ajaksi 1-2 dl vettä esim. teräksiseen mittaan, jotta uuniin syntyy vesihöyryä ja patonki saa rapean kuoren. Älä peitä kypsää patonkia.

2 kpl:

2½ dl vettä
20 g hiivaa
1 tl suolaa
n. 6 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Täyte 1 (1 patonki):

1 rkl öljyä
½-1 valkosipulia puristettuna

Täyte 2 (1 patonki):

1 rkl sulaa (laktoositonta) voita
1 tl oreganoa
1 tl kynteliä
1 tl persiljaa
(½ valkosipulia puristettuna)

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin n. 40 x 20 cm:n levyksi. Sekoita haluamasi täyte ja levitä se tasaisesti levyille. Rullaa levyt (kääretortun tapaan) pidemmästä reunasta. Laita patongit saumapuoli alaspäin uunipellille kohoamaan. Tee patonkeihin viillot terävällä veitsellä vinottain 2-3 cm:n välein.

Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä lämpimässä paikassa. Voitele patongit vedellä.

Paista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. Laita uuniin paiston ajaksi vettä 1-2 dl esim. teräksiseen mittaan, jotta uuniin syntyy vesihöyryä ja patonki saa rapean kuoren. Älä peitä kypsää patonkia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

KorvapuustitPataleipä suppilovahveroillaTumma kuminaleipäKreikkalainen fetaleipäCurling sämpyläkiekotMehevä ruispatonki
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen20:04
    Koirat

    Kolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"

  • Eilen19:30
    Nuoret

    Positiivisia uutisia: Nuorilla pyyhkii aiempaa paremmin

  • Eilen19:23
    Ikääntyminen

    Eliniän kasvu hidastuu – ennusteet satavuotiaaksi elämisestä uusiksi

  • Eilen18:58
    iPhone

    Tuoreesta iPhonesta saa pulittaa jopa 2 500 euroa – asiantuntijalta tyrmäys

  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen