Mainos

Valkoisille leijonille pentuja!

Valkoisia leijonia elää vankeudessa vain 30, luonnossa vielä vähemmän. Valkoiset leijonat ovat helppo saalis muille pedoille.

Länsiranskalaiseen Jurquesin eläintarhaan on syntynyt neljä harvinaista valkoista leijonaa. Koska emoleijona hyljeksi pentujaan, eläinlääkärit ruokkivat niitä nyt. Leijonan pentuja pidetään myös lämpölampun alla.

Pennuille juotetaan päivisin maitoa tuttipullosta kolmen tunnin välein.

- Hoidamme pentuja, kunnes ne täyttävät kaksi vuotta. Ne saavat olla myös yhdessä, kunnes tulevat sukukypsiksi, eläinlääkäri Florian Heissat kertoo.

Pennut on tarkoitus esitellä emolleen myöhemmin, mutta eläintarhan asiantuntijoiden mukaan emo tuskin tuntee pentujaan.

Maailman eläintarhoissa on yhteensä vain 30 valkoista leijonaa. Yksityinen Jurquesin eläintarha Normandiassa saattaa vaihtaa harvinaiset leijonan pennut toisten eläintarhojen kanssa. Myös pentujen valkoinen isä on samassa eläintarhassa.

Luonnossa vapaana elävien valkoisten leijonien määrää ei tiedetä, mutta niiden tiedetään olevan erittäin harvinaisia, sillä ne ovat huomiota herättävän värinsä takia helppo saalis muille pedoille ja salametsästäjille. Ne eivät myöskään itse pysty saalistamaan, koska eivät kykene piiloutumaan savannilla. Tavalliset leijonat myös hyljeksivät valkoisia lajitovereitaan.

Valkoisilta leijonilta puuttuu ruskea pigmentti.

(MTV3-APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.