Mainos

Valkoinen kaupunki saa innoituksensa Scorsesen Taksikuskista

Aku Louhimiehen ohjaama Valkoinen kaupunki -elokuva saa kaupallisen ensi-iltansa Suomessa perjantaina. Tapahtumat pohjautuvat palkitun Irtiottoja-tv-sarjan yhteen juonilinjaan, jonka kuvista Valkoinen kaupunki leikattiin pian sarjan valmistumisen jälkeen.

Irtiotoista tuttu realistinen tapa kertoa on tehonnut myös elokuvana, sillä Valkoinen kaupunki voitti kesällä kolme palkintoa Karlovy Varyn kansainvälisellä elokuvafestivaalilla Tshekissä. Lokakuussa Aku Louhimies puolestaan sai elokuvasta parhaan ohjaajan palkinnon Flanderin festivaalilla Belgiassa.

Valkoinen kaupunki on saanut innoituksensa ja yksinäisyyden teemansa Martin Scorsesen ohjaamasta ja Robert De Niron tähdittämästä klassikkoelokuvasta Taksikuski.

Käsikirjoittaja Paavo Westerberg uskoo silti, että suomalaiset katsojat löytävät Valkoisesta kaupungista tuttuja aiheita, ja elokuva vetoaa kotimaassakin.

- Kyseessä on varsin suomalainen elokuva suomalaisesta aiheesta.

Valkoinen kaupunki sijoittuu Helsinkiin, ja tapahtumapaikkoina ovat pääosin Kallio ja Kontula. Elokuvassa pääosaa esittävän Janne Virtasen ohella rooleissa nähdään esimerkiksi Susanna Anteroinen, Hannele Lauri, Mikko Leppilampi ja Juha Veijonen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.