Valko-Venäjän Aryna Sabalenka Australian avointen voittoon – loppuottelusta muodostui pitkä trilleri

Valkovenäläinen tennispelaaja Aryna Sabalenka juhlii Australian Melbournessa uransa ensimmäistä kaksinpelin grand slam -mestaruuttaan. Sabalenka kukisti hallitsevan Wimbledon-mestarin, Kazakstania edustavan Jelena Rybakinan Australian avointen naisten loppuottelussa 4–6, 6–3, 6–4.

Ottelu kesti lähes kaksi ja puoli tuntia.

Turnauksessa viidenneksi sijoitettu Sabalenka, 24, oli edennyt kaksinpelissä kolmesti grand slam -välieriin ennen Australian avoimia, mutta finaalipaikka oli hänelle uran ensimmäinen. Palloa kiivaasti lyövä valkovenäläinen nosti finaalin edetessä tasoaan ja pehmitti vuotta nuoremman Rybakinan voimapelillään.

Loppuottelu oli kahden kovasyöttöisen ja -lyöntisen pelaajan välinen taisto. Avauserässä Sabalenkan rasitteena oli viisi kaksoisvirhettä, ja rauhallisesti kentällä esiintynyt Rybakina nappasi erän yhden murron turvin.

Toisessa erässä Sabalenkan lyönnit alkoivat tuottaa tulosta, minkä lisäksi valkovenäläinen pelasti kolme murtopalloa. Samalla Rybakinan vahvat syöttötilastot alkoivat laskea. Myös kolmannessa erässä Sabalenka oli niukasti niskan päällä, ja lopulta neljäs mestaruuspallo toi himoitun palkinnon.

Aiemmin urallaan Australian ja Yhdysvaltain avointen nelinpelimestaruudet voittanut Sabalenka paukutti finaalissa peräti 17 läpisyöttöä. Rybakinan ässälukema oli 9.

Sabalenka nousee voittonsa myötä naisten maailmanlistalla toiseksi.