17-vuotias venäläislupaus teki sensaatiotempun Ranskan avoimissa

Ranskan avoimessa tennisturnauksessa nähtiin keskiviikkona yllätys, kun 17-vuotias venäläinen superlupaus Mirra Andrejeva kellisti turnauksen naisten kaksinpelin kakkossijoitetun Valko-Venäjän Aryna Sabalenkan lukemin 6–7, 6–4, 6–4.

Kaksi kertaa grand slam -turnauksen voittanut Sabalenka kärsi ottelun aikana pahoinvoinnista, ja turnauksen lääkintähenkilökunta kävi hänen pakeillaan useaan otteeseen.

Huhtikuussa 17 vuotta täyttänyt Andrejeva on nuorin kaksinpelin semifinalisti grand slam -tasolla sitten vuoden 1997, kun Sveitsin Martina Hingis jyräsi 16-vuotiaana Yhdysvaltain avointen mestaruuteen.

– Minulla ja valmentajallani oli suunnitelma otteluun, mutta en taaskaan muistanut siitä mitään. Yritän vain pelata siten kuin minusta tuntuu, Andrejeva kuvaili tunnelmiaan kenttähaastattelussa.

Paolini passitti Rybakinan laulukuoroon

Keskiviikon naisten kaksinpelin toisessa puolivälierässä nähtiin niin ikään yllätys, kun nelossijoitettu Jelena Rybakina kärsi tappion, kun Italian Jasmine Paolini kukisti 24-vuotiaan kazakstanilaistähden lukemin 6–2, 4–6, 6–4.

Kaksi vuotta sitten Wimbledonin kaksinpelin mestaruuden voittanut Rybakina kuului turnauksen voittajasuosikkeihin.

Paolinilla oli loistomahdollisuus napata välieräpaikka suoraan kahdessa erässä voitettuaan avauserän ja johdettuaan toista erää syötönmurrolla, mutta Rybakina onnistui venyttämään ratkaisun kolmanteen erään. Ratkaisuerässä italialainen löysi peliinsä jälleen uuden vaihteen.

– Olin hieman liian tunteikas toisessa erässä, mutta sanoin itselleni: se on ok, hän (Rybakina) on hieno mestari, näin voi tapahtua. Yritin vain taistella ja lyödä jokaista palloa. Se toimi ja nyt olen tässä, Paolini iloitsi kenttähaastattelussa.

Turnauksessa 12:nneksi sijoitetulle Paolinille välieräpaikka on uran ensimmäinen grand slam -tasolla. Uransa parasta kautta pelaava 28-vuotias italialainen kohtaa välierissä sijoittamattoman Andrejevan.

Naisten kaksinpelin toisessa välierässä kohtaavat turnauksen ykkössijoitettu Puolan Iga Swiatek ja USA:n kolmanneksi sijoitettu Coco Gauff. Molemmat välierät pelataan torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat