Valko-Venäjällä pudotuspelit käynnissä täyttä höyryä – Rene Faselilta erikoinen kommentti

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja otti kantaa Valko-Venäjän jääkiekkosarjaan, jossa pudotuspelit ovat täydessä käynnissä koronaviruksesta huolimatta. 

Urheilutapahtumat on peruutettu suurimmassa osassa maailmaa koronavirusepidemian takia, mutta Valko-Venäjällä sarjat pyörivät ja yleisöä virtaa katsomoihin. Presidentti Aljaksandr Lukašenka on vähätellyt koronavirusta ja todennut, että vodka ja kylmä toimivat hyvin sitä vastaan.

Virallisten ilmoitusten mukaan Valko-Venäjällä on vain 94 koronavirustartuntaa. 

Rene Faselilta kysyttiin venäläisen Sport-Expressenin haastattelussa mielipidettä pelien jatkumiseen Valko-Venäjällä. 

– On hämmästyttävää, että Valko-Venäjällä pelataan. Ja epätavallista, hän totesi. 

Lausunnossaan Fasel puhui Valko-Venäjästä ikään kuin Venäjän osana, vaikka maa on ollut itsenäinen tasavalta vuodesta 1991 lähtien. Tosin Venäjä ja Valko-Venäjä ovat löyhässä valtioliitossa keskenään.  

– Maa on valtavan kokoinen. Ehkä sieltä löytyy paikkoja, jonne tauti ei ole vielä yltänyt. Se ei varmasti koske Moskovan ja Pietarin kaltaisia kaupunkeja. Otteluiden pelaaminen yleisön edessä isoissa kaupungeissa olisi liian vaarallista. 

Fasel on ollut tunnetusti kallellaan Venäjän suuntaan, ja hänen on huhuttu siirtyvän KHL:n palvelukseen IIHF:n puheenjohtajan tehtävän loputtua. Kokenut kiekkojohtaja sanoi haastattelussa, että Venäjällä on asiat tehty oikein koronaviruksen torjunnassa. 

– Jos ei ole todellista uhkaa, antakaa heidän pelata. Mutta niin pitkään kuin en tiedä Valko-Venäjän tilannetta, on vaikea sanoa, tekevätkö he oikein vai väärin. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja