Pelit Valko-Venäjällä jatkuvat – valmentaja lyö vettä koronamyllyyn: "5 000 kuoli epidemiaan, loput 10 000 pelkoon"

Miksi yksi sairastuu koronaviruksesta vakavasti ja toinen ei? Nämä asiat saattavat vaikuttaa taudin vakavuuteen 5:50

Urheiluelämä pyörii Valko-Venäjällä koronaviruspandemian aikanakin. Maan jalkapallon pääsarjassa pelaavan FC Vitebskin päävalmentaja Sergei Jasinski lyö lisäksi erikoisilla kommenteillaan vettä myllyyn.

Valko-Venäjällä on vedetty erikoista koronalinjaa. Presidentti Aleksandr Lukashenko on vähätellyt tilannetta ja kutsunut sitä muun muassa Länsi-Euroopan joukkopsykoosiksi. Urheilukin on jatkunut monilta osin kuin ei mitään.

Jääkiekkokausi vietiin Valko-Venäjällä hiljattain koronaviruksesta välittämättä loppuun, ja Junost Minsk kruunattiin mestariksi. Maan jalkapalloliiga on puolestaan saatu käyntiin kolmella kierroksella.

Viimeisimmällä kierroksella Vitebski päihitti sunnuntaina FC Smolevichi-STI:n 1–0. Vaikka yleisömäärät ovat pudonneet aiemmasta, väkeä pääsee katsomoihin edelleen. Edellä mainittu ottelu siirrettiin Vitebskin lumen peittämältä stadionilta Borisoviin, jossa Vitebskin voittoa seurasi 100 katsojaa.

"Täytyy pelata"

Vitebskin päävalmentaja Sergei Jasinski totesi, että Valko-Venäjän jalkapalloyhteisö on pieni ja eristäytynyt. Hän huomautti myös pelaajien olevan lääkärien tarkkailussa.

– He (pelaajat) eivät mene minnekään – baarit ja kahvilat on suljettu. Ilmeisesti he itse ovat peloissaan ja asuvat erillään. Heidän joukossaan ei ole sairastuneita. Kun kukaan ei ole sairas, uskon, että täytyy pelata, Jasinski sanoi Pressballin mukaan.

Asiantuntijat pitävät kiistanalaisena, miten kesä vaikuttaa koronavirukseen, mutta tiedossa on, ettei koronavirus selviydy pitkään yli 30 asteen lämpötilassa. 

– Nyt kun aurinko nousee, se on viruksia vastaan, Jasinski sanoi.

– Minä pelaisin. Annetaan katsojien olla kotona televisioruutujen ääressä.

"Pelko on pahempaa kuin tauti"

Jasinskin kovimmat kommentit seurasivat, kun hän kommentoi vertauskuvallisesti koronavirukseen kuolleita.

– Tietäjä sanoi, että 5 000 ihmistä kuolee epidemiaan. 15 000 kuoli. Hänelle tyrmistykseksi: "Lupasitte, että niitä olisi vähemmän." "Se on totta, sanoin, että 5 000 oli epidemiasta. Loput kuolivat pelkoon", Jasinski heitti ja jatkoi:

– Pelko on pahempaa kuin tauti. 

Asiayhteydestä ei tarkemmin selviä, mihin lukuihin Jasinski tarkemmin viittasi. Valko-Venäjällä oli jutun julkaisuhetkellä 700 todennettua koronavirustartuntaa ja 13 koronakuolemaa.

"Jos olette hulluja..."

Jasinski kaikesta huolimatta sanoi, että tilanne on otettava vakavasti. Hänen mukaansa on taisteltava, mutta "se ei tarkoita, että tulisi luovuttaa".

– On hyvä, ettei yleisö mene stadioneille. Sanoisin faneille: Jos olette hulluja, tulkaa sitten ja istukaa tyhjään tilaan, pitäkää hauskaa. Jos teitä on viisi, istukaa eri katsomonosissa. Ja jalkapalloa voi katsoa kauniisti tv:stä. Kaikki pitää tehdä viisaasti. Pysykää terveinä, valmentaja ynnäsi.

Lue myös:

    Uusimmat