Hockey News: Jääkiekon MM-kisoja ollaan siirtämässä Moskovaan – näin kommentoi Kalervo Kummola

4:21
Vuoden 2020 MM-kisat oli määrä pelata Sveitsissä, mutta kisat peruttiin koronakriisin vuoksi.

Kiekkoraamattuna tunnetun The Hockey Newsin toimittaja Ryan Kennedy kertoo Twitter-tilillään, että ensi keväänä pelattavia jääkiekon MM-kisoja oltaisiin siirtämässä Minskistä Moskovaan.

Kennedyn tietojen mukaan Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF:n) puheenjohtaja Rene Fasel on matkalla Venäjälle tapaamaan maan kiekkoliiton puheenjohtajaa Vladislav Tretjakia asian tiimoilta. Kennedy kertoo myös, että Riika on jatkamassa alkuperäisten suunnitelmien mukaan toisena kisakaupunkina.

MTV Urheilun tavoittama IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kiistää, että IIHF:n hallitus olisi keskustellut tänään kisojen siirtämisestä Moskovaan.

Kummola pitää Venäjän kisaisännyyttä epätodennäköisenä jo maan koronatilanteen vuoksi. Lisäksi hän huomauttaa, että Venäjä on ollut ainoa maa, joka on tukenut Valko-Venäjää itsevaltaisesti johtavaa Aljaksandr Lukashenkaa kuukausia jatkuneen kansannousun aikana.

– Olisihan se absurdia, jos Venäjä ottaisi Valko-Venäjän kisat.

Lisäksi Kummola kertoi, että hänen tietojensa mukaan Tretjak on tällä hetkellä Zürichissä, joten ainakaan vielä Fasel ei ole suuntaamassa Venäjälle tätä tapaamaan.

IIHF perusti aiemmin syksyllä asiantuntijaryhmän, joka antaa liiton hallitukselle selvityksen Valko-Venäjän tilasta ensi kevään MM-kisoja ajatellen.

Lukashenkaa vastaan on osoitettu Valko-Venäjällä mieltä jo yli kolmen kuukauden ajan. Hänet valittiin 9. elokuuta jo kuudetta kertaa Valko-Venäjän presidentiksi, mutta vaalit on tuomittu yleisesti vilpillisiksi.

Maan poliisi on kiduttanut ja pahoinpidellyt mielenosoituksiin osallistuneita ihmisiä. Asevoimien panssaroidut ajoneuvot ovat tulleet viime kuukausina tutuiksi pääkaupunki Minskin kaduilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja