IIHF-pomo pehmentelee sulkupäätöstä itänaapurin mediassa – "Kaikki toivovat Venäjän ja Valko-Venäjän palaavan"

0:29
Sakari Manninen johdatti Suomen neljänteen MM-kultaan. Ensi keväänä on jälleen uusi mahdollisuus.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif sanoo Tassin haastattelussa uskovansa, että Venäjän ja Valko-Venäjän paluu arvokisoihin on toivottu asia.

IIHF vahvisti perjantaina, että Venäjä ja Valko-Venäjä pysyvät toistaiseksi poissa kansainvälisistä kiekkoturnauksista. Jos paluu aikanaan tapahtuu, jatkavat joukkueet niissä divisioonissa ja lohkoissa, joissa ne olivat ennen kuin Venäjän hyökkäyssota alkoi.

Kumpikaan maista ei ole saanut osallistua IIHF:n alaisiin turnauksiin helmikuun jälkeen.

Venäjällä päätöstä tulkittiin positiivisena viestinä heti tuoreeltaan. Muun muassa Vladislav Tretjak iloitsi IIHF:n lausunnon johdosta.

Venäläinen uutistoimisto Tass on haastatellut asian tiimoilta IIHF:n puheenjohtajaa Luc Tardifia. Puheenjohtajalta kysytään haastattelussa jo vuoden 2024 näkymistä Venäjän ja Valko-Venäjän paluun osalta.

– Se ei riipu minusta. Seuraamme uutisia joka päivä. Kun taistelut (Venäjän hyökkäys Ukrainassa) ovat ohi, on maiden takaisin integroiminen helpompaa, Tardif sanoo.

– Luulen, että kaikki toivovat Venäjän ja Valko-Venäjän palaavan mahdollisimman pian, kun olosuhteet sen sallivat, hän lisää. 

Jääkiekon MM-kisat järjestetään Suomessa toista kertaa peräkkäin ensi keväänä. Toista alkulohkoa isännöi Latvia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja