Mainos

Valko-Venäjä pyörsi lupauksensa venäläistoimittajien vapauttamisesta

Valko-Venäjä pyörsi tänään lupauksensa vapauttaa Valko-Venäjällä pidätettyjä toimittajia. Syynä lupauksen perumiseen oli Venäjän presidentin lehdistöedustajan lausunto, jossa varoitettiin maiden välisten suhteiden huonontumisella, ellei toimittajia vapauteta.

Valko-Venäjän presidentti Aleksandr Lukashenko vaati tänään Venäjältä anteeksipyyntöä tai ilmoitusta siitä, että lehdistöedustaja Sergei Jastrzhembskin lausunnolla ei ole arvoa, kertoi uutistoimisto Interfax.
-Jos Venäjä painostaa Valko-Venäjää, otan uudelleen harkittavaksi lupaukseni vapauttaa neljä toimittajaa, sanoi Lukashenko keskustellessaan Venäjän suurlähettilään kanssa tänään.

Valko-Venäjä lupasi vapauttaa toisen pidättämistään toimittajaryhmistä sen jälkeen, kun Venäjä oli varoittanut maiden suhteiden kärsivän, jollei toimittajia vapauteta torstain kuluessa. Toimittajat oli määrä vapauttaa iltapäivällä, kertoi Valko-Venäjän turvallisuusneuvoston edustaja.

Kolme Venäjän valtiollisen ORT-television toimittajaa pidätettiin viikonvaihteessa kuvausmatkalla Valko-Venäjän ja Liettuan raja-alueella. Valko-Venäjä epäilee ryhmää rikollisesta toiminnasta. Ryhmään kuului myös yksi valkovenäläinen toimittaja, joka on niin ikään pidätettynä.

Lisäksi on pidätettynä toinen venäläinen televisioryhmä. Yksi ryhmän jäsenistä loikkasi Valko-Venäjän ja Liettuan välisen rajan yli osoittaakseen, kuinka huonosti se oli vartioitu. Ryhmä pidätettiin, kun ohjelma oli esitetty televisiossa. Valko-Venäjä pitää toimittajien toimintaa poliittisena provokaationa.

Venäjän presidentti Boris Jeltsin sanoi ensimmäisen pidätyksen jälkeen, että hän saattaa harkita uudelleen Valko-Venäjän kanssa solmittua liittosopimusta. Se solmittiin aikaisemmin tänä vuonna.
(STT-Reuter-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.