Väljähtyneenkin seksielämän voi sytyttää uuteen liekkiin – asiantuntijat kertovat, miten lisäät halua arkistuneeseen suhteeseen

"Kieltäydy niillä sanoilla, joilla itse haluaisit tulla torjutuksi"– asiantuntijat vastasivat MTV Uutiset Livelle askarruttaviin seksikysymyksiin 13:42
"Kieltäydy niillä sanoilla, joilla itse haluaisit tulla torjutuksi" – asiantuntijat vastasivat MTV Uutiset Livelle askarruttaviin seksikysymyksiin.

Hyvä seksi on aina subjektiivista – se siis tarkoittaa eri asiaa itse kullekin, vähän niin kuin parisuhdekin. Seksiä on vaikea pistää paremmuusjärjestykseen esimerkiksi pelkkää määrää tarkastelemalla. MTV Uutiset Livessä vierailleet asiantuntijat kertoivat, miksi työkalut seksielämän korjaamisen ovat näennäisesti kaukana itse aktista.

Seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen näkee, että ihmisten vaativuus itseään kohtaan näkyy paljon myös seksissä. Ihmiset kritisoivat omaa seksielämäänsä esimerkiksi määrällisistä ja laadullisista syistä tai näkevät vikaa omassa tai kumppanin kehossa.

Runsaan kritiikin syy voi löytyä esimerkiksi ulkopuolisten tuottamista huonommuuden tunteista tai kumppanilta saadusta negatiivissävytteisestä arvostelusta.

Ihmisen suhde itseensä näkyy viettelytaidoissa, joita pitkässä suhteessakin soisi olevan. Vuosien tai vuosikymmenten yhdessäolon aikana seksielämään tulee väistämättä suvantovaiheita, jolloin lakanat pöllyävät vain pyykkipäivinä. Vaatii pokkaa vietellä kumppani, kun suhde on jo aikapäiviä sitten arkistunut.

Arjen teot lisäävät halua

Seksuaalisuus ei kuitenkaan ole irrallinen osa arkea, parisuhdekouluttaja Marianne Stolbow muistuttaa. Se miten kumppani kohtaa sinut arjessa, vaikuttaa itseluottamukseesi.

– Kosketa aina ohi kulkiessasi. Jatkuva ihokosketus lisää halua, Stolbow vinkkaa. 

– Jokainen sana, katse ja kosketus vaikuttaa seksiin.

Myös se, miten rakas kohtelee muita, vaikuttaa siihen, kuinka haluttavalta hän toisen silmissä vaikuttaa. 

Kotitöistäkään ei kannata luistaa, mikäli mielii saada vipinää vällyjen väiin. Vuonna 2015 ilmestyneessä tutkimuksessa havaittiin, että kotitöitä tasapuolisesti kumppaninsa kanssa tekevillä on parempi ja vilkkaampi seksielämä.

Mieti, miten itse haluaisit tulla torjutuksi

Viettely-yrityksistä ja arkisista hyvistä teoista huolimatta kumppani ei välttämättä lämpiä seksille. Kun torjuu läheisyyttä kaipaavaa rakastaan, kannatta miettiä, miten itse haluaisi tulla torjutuksi. 

On hyvä muistaa, että kerran sammuneen intohimon liekin voi sytyttää uudelleen, vaikka se ei samanlaisena roihuaisi kuin aivan suhteen alkuvaiheissa. Jos seksielämä ei tyydytä, se kannatta ottaa hienovaraisesti ja toisen tunteita ajatellen puheeksi. Vaikka keskustelu on näennäisesti kaukana kiihkeästä seksistä, on se avainasemassa yhteisten kuumien hetkien luomiseksi.

Viettely-yrityksistä ja arjen flirttailusta huolimatta kumppani ei välttämättä halua. Pitääkö seksiä harrastaa väkisin – vain toisen mieliksi? Katso haastattelu videolta.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat