Valioliigamestarin kulmakiven ura oli nousukiidossa – kokeneen tähden taso romahti parissa vuodessa: ajettiin ulos junioripelistä sikamaisen teon jälkeen

Maine ja kunnia on tunnettuun tapaan katoavaista myös urheilumaailman huipulla. Tästä yksi tuoreimpia esimerkkejä on Englannin maajoukkueessa vielä joitakin vuosia sitten esiintynyt Danny Drinkwater.

30-vuotias keskikenttäpelaaja oli olennainen osa vuonna 2016 legendaariseen Valioliigan mestaruuteen yltänyttä Leicesterin joukkuetta.

Parasta ikää jalkapalloilijana kolkutelleen Drinkwaterin ura ei ollut nousussa vain mielikuvien tasolla. Ikimuistoista Valioliigan mestaruutta seurasi 35 miljoonan punnan arvoinen siirto Chelseaan elokuussa 2017.

Sen jälkeen asiat eivät ole edenneet toivotulla tavalla. Drinkwater pelasi Chelseassa yhteensä kahden vuoden aikana 23 ottelua, joiden jälkeen lainapestit Burnleyn ja Aston Villan kanssa eivät osoittautuneet myöskään erityisen tuottoisiksi.

Vaikka Drinkwater ei lukeudu enää millään muotoa Chelsean päävalmentajan Frank Lampardin suunnitelmiin, pelaaja on yhä osa seuraa. 

Englantilainen on edustanut viime aikoina neljän ottelun verran sinisten alle 23-vuotiaiden joukkuetta, mutta jälki ei ole nuorten lupaustenkaan keskuudessa ollut erityisen vakuuttavaa - saati esimerkillistä.

Maanantai-illan ottelussa Tottenhamin akatemiajoukkueen 16-vuotias Alfie Devine taklasi rajusti Drinkwateria, joka päätti kostaa pojalle potkaisemalla tätä vielä takaapäin jaloille.

Katso alapuolelle upotetusta twiitistä Drinkwaterin ja Devinen välikohtaus

Tunteet kuumenivat välikohtauksessa, jonka seurauksena molemmat pelaajat ajettiin kentältä ulos.

Ottelussa nähtiin kentällä myös toinen entinen suuruus, kun uransa jo lopettanut ikoninen Chelsea-vahti Petr Cech pelasi ensimmäisen kilpailullisen ottelunsa eläköitymisensä jälkeen. Chelsea voitti kamppailun lopulta 3-2.

Lue myös:

    Uusimmat