Valioliiga-jättiin kahdeksanvuotiaana liittyneeltä talentilta järisyttävä lähtö kauteen – Pep Guardiolan kommentti kurtisti kulmia ottelun jälkeen

Cole Palmer puski tasoituksen – Manchester City nousi mukaan Super Cupissa 1:18
Cole Palmer puski tasoituksen – Manchester City nousi mukaan Super Cupissa

Englantilainen Cole Palmer teki keskiviikkona itseään jalkapallon seuraajille yhä paremmin tunnetuksi, kun Manchester City voitti Super Cupin loppuottelussa Sevillan rangaistuspotkukilpailun jälkeen maalein 2–1. Hikinen iltapuhde ei olisi päättynyt pokaalin seurassa ilman 21-vuotiasta hyökkääjää. Edellinen englantilaisen jalkapallokauden perinteisesti avaavassa Community Shieldissä sekä sen jälkeen Super Cupissa osunut pelaaja oli muuan Michael Owen vuonna 2001.

Kaikkien yllätykseksi avauspuoliajalla osunut Sevilla piti kiinni maalin johdostaan aina 63. minuutille asti, jolloin Citylle Mestarien liigan voiton keväällä ratkaissut Rodri löysi keskityksellään taka-alueelta 189-senttisen Palmerin, joka nikkasi taidolla takanurkkaan ohi Sevilla-vahti Bonon.

Citystä kesällä Saudi-Arabiaan poistuneen Riyad Mahrezin lähdön myötä joukkueesta on vapautunut tilaa juuri Palmerille, vasenjalkaiselle oikealle laitahyökkääjälle. Palmerin maalin jälkeen Mahrez antoi vanhalle joukkuekaverilleen myös julkisen tunnustuksen X:ssä (entinen Twitter).

Myös kentän keskiosissa viihtyvän Palmerin ilta oli ollut maaliin asti tukkoinen. Syöttövalinnat ja kaksinkamppailut olivat jättäneet toivomisen varaa, mutta osuman jälkeen hän oli ajoittain tärkein osa Cityn tähdillä kyllästettyä hyökkäystä. 84 minuuttia pelannut Palmer laukoi ottelussa neljästi, joista kolme suuntautui maalia kohti. Palmer sai otteistaan kiitosta myös joukkuetoveriltaan Jack Grealishilta.

– Hän on todella mukava poika. Olen todella onnellinen hänen puolestaan, Grealish sanoi ottelun jälkeen Uefan haastattelussa. 

– Tuo on se, mitä nuorena kaverina on tehtävä. Olin samassa tilanteessa Aston Villassa. Kun paikka annetaan, on tehtävä tulosta, ja hän on tehnyt niin.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valitun Palmerin tulevaisuus Cityn hurjan materiaalin keskellä ei ole kuitenkaan taattu. Ottelun jälkeen päävalmentaja Pep Guardiola otti kantaa Palmerin tilanteeseen.

– En usko hänen lähtevän lainalle. Joko hän jää tänne tai hänet myydään, Guardiola kommentoi.

41 ottelua Manchester Cityssä pelannut Palmer voitti kesällä Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueen kanssa Euroopan mestaruuden.  

Sevillan Nemanja Gudelj rangaistuspotkukilpailun ainoa epäonnistuja – Manchester City juhlii Super Cupin voittoa 1:22
Tähän ratkesi vuoden 2023 Super Cup – täydellisyyttä hiponut rangaistuspotkukilpailu päättyi Nemanja Gudelj'n ylärimalaukaukseen

Lue myös:

    Uusimmat