Mainos

Välikohtaukset Washingtonissa jatkuvat

Poliisi ja Washingtoniin kerääntyneet mielenosoittajat ottivat jälleen yhteen useaan otteeseen. Ainakin yhdessä välikohtauksessa poliisi turvautui kyynelkaasuun hajottaakseen mielenosoittajien rivit. Muissa yhteenotoissa poliisi on käyttänyt pamppuja ja pippurisuihketta. Lukuisia mielenosoittajia pidätettiin maanantain kahakoiden yhteydessä.

New York

Mielenosoittajat vastustavat Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n lainapolitiikkaa. Protestit jatkuivat vielä tänään, viimeisenä kokouspäivänä. Poliisin ja väkijoukkojen välistä käsirysyä käytiin lähellä rahoituslaitosten rakennuksia, kun mielenosoittajat koittivat rynnätä poliisin pystyttämien mellakka-aitojen läpi. He myös tukkivat katuja ja risteyksiä.

Mielenosoittajajoukot olivat pienempiä kuin eilen, sillä aamu oli erittäin sateinen ja harmaa Washingtonissa. Mielenilmaukset olivat kuitenkin selvästi rajumpia ja väkivaltaisempia kuin sunnuntaina. Mielenosoittajat olivat ilmeisen turhautuneita siitä, että he eivät ole pystyneet estämään kokousten kulkua.

Aikainen aloitus

Maailmanpankki aloitti tänään kokouksensa poikkeuksellisen aikaisin, jo kello 6.30 aamulla paikallista aikaa. Varhaisella aloituksella haluttiin välttää mielenosoittajajoukot ja niiden aiheuttamat häiriöt. Maailmanpankin kehityskomitea keskustelee kevätkokouksessaan köyhien maiden velkaongelmasta, kaupasta ja aidsin vastaisesta taistelusta.

Vahvat turvatoimet olivat edelleen voimassa Washingtonin keskustassa. Suuri osa kaupungin keskustasta oli suljettu mellakka-aidoilla ja osa liittovaltion työntekijöistä sai ylimääräisen vapaapäivän, koska he eivät päässeet työpaikoilleen. Poliisi oli ennakoinut myös pahoja liikenneruuhkia, koska osa keskustan kaduista ja metroasemista oli suljettu.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.