Mainos

Valelääkäri osti tutkintotodistuksen 500 eurolla

Valelääkärinä Pirkanmaalla työskennellyt mies maksoi Venäjällä 500 euroa väärennetystä lääkärin opintotodistuksesta.

Syyttäjän mukaan mies valmistui sairaanhoitajaksi vuonna 2003, minkä jälkeen hän työskenteli sairaanhoitajana. Mies haki monta kertaa opiskelemaan lääkäriksi sekä Suomessa että Venäjällä, mutta tuloksetta.

Syyttäjän mukaan mies alkoi pohtia keinoja nopeuttaakseen lääkäriksi pääsyä. Hän hankki internetin kautta lääkärin paperit, joiden avulla hän sai rajoitetun luvan toimia lääkärinä Suomessa. Näistä papereista hän maksoi 500 euroa.

Kun epäilyt miehen tutkinnon aitoudesta heräsivät, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri lähetti selvityspyynnön miehen asiasta. Käräjäoikeudessa näytetyssä selvityspyynnössä mainittiin, että miehen tiedot lääketieteestä ovat varsin vajavaiset.

Selvityspyynnössä kerrottiin lisäksi, että mies työskenteli vuosien 2003-07 välisenä aikana niin paljon Suomessa, ettei hänellä olisi ollut aikaa suorittaa lääkärintutkintoa Venäjällä.

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi tänään pääkäsittely miestä vastaan. Häntä syytetään muun muassa kolmesta törkeästä väärennöksestä ja neljästä törkeästä petoksesta.

Miehen puolustus kiisti valtaosan syytteistä, mutta myönsi miehen hankkineen väärennetyn opintotodistuksen. Tältä osin puolustuksen mukaan kyseessä ei kuitenkaan ollut törkeä petos.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeutta. Pääkäsittelylle on varattu kolme päivää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.